FeaturedHaberler

Hollanda’da da Volkswagen satışları durduruldu




Emisyon skandalı ile sarsılan Alman otomotiv devi Volkswagen’e İsviçre’den sonra bir kötü haber de Hollanda’dan geldi.

Hollandalı Volkswagen bayileri, Alman devinin emisyon hilesine dahil olma ihtimalleri nedeniyle, dizel VW modellerinin satışlarını durdurma kararı aldı.

Audi, SEAT, Skoda ve Volkswagen’in Hollandalı ithalatçısı olan PON şirketi, bunun geçici bir karar olduğunu açıkladı. Açıklamada Hollanda’daki stoklardaki 4100 aracın bu durumdan etkilenebileceği ifade edildi.

16 MİLYON ARAÇ ETKİLENDİ

Volkwagen’dan yapılan son açıklamada, dünya genelinde 16 milyon dizel modelin emisyon hilesine dahil olabileceği ifade edildi.

“TAM ANLAMIYLA BERBAT BİR İŞ YAPTIK”

Volkswagen Amerika CEO’su Michael Horn, şirketin “tam anlamıyla berbat bir iş yaptığını” ve kusurlarını telafi edeceğini söylemişti.

ÇEK SKODA DA ETKİLENDİ

Volkswagen bünyesindeki Çek Otomobil üreticisi Skoda Auto da emisyon skandalından etkilendiklerini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, yaklaşık 1,2 milyon araçta emisyon hilesinin görülme ihtimalinin olduğu söylendi.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Bugün şöyle bir forumlara baktım bu konuyla ilgili açılan konuları okumaya çalıştım .

    Küçük bir grup hariç kimse VW nin yaptığı bu düzenbazlığı umursamıyor bile. İnsanların tek derdi , acaba arabam değer kaybeder mi ? Hatta bu durumu lehine çevirmeye çalışan ” şark kurnazları ” parlak fikirlerini ortaya dökmeye başlamışlar bile. Dizel arabaların satışı durdurulursa ikince elde dizel modeller ” altın ” değerinde olurmuş , kapışılırmış … Yaşasın o zaman VW sahipleri yine kazançlı.

    Beki bu düzenbazlığı VW niye yaptı ? Özetle para için değil mi …

    Öyleyse iki tarafında zihniyeti aynı . Kimse bu hile yüzünden kanser olma riskinin artış oranıyla ilgilenmez Türkiye ‘de.

    Durum böyle olunca neden durdurulsun satışlar , Doğuş açıklama yaptı işte ” araçlarımız güvenlidir ” dedi. Bu yeterli Türkiye için.

    Son olarak lütfen VW kullanıcısı arkadaşlarım yazdıklarımı yanlış anlamasın. Ben çarpık bir zihniyetten bahsettim . Tabi ki her VW kullanıcısı bu gruba dahil değildir. Ayrıca VW ‘nin bu rezilliğinden kullanıcıları sorumlu değildir , bilhassa mağdurdur.

  2. Zamanında Amerika vw grubu tehdit etmiş ve Amerika’da yerleşik bir fabrika kurarak istihdam sağlamasını istemiş, vw grup da bu teklifi zorunlu olarak kabul etmişti. Fabrika kurulmadan hemen önce Meksika atağa geçerek vw gruba madem bu kıtada fabrika kuracaksın aynı koşullar yarı maliyet ile gel benim ülkemde kur dedi ve vw grup fabrikayı Meksika da açtı.

    Emisyon oranları bugün herhangi bir üretici sahtekarlık yapmadan legal bir şekilde aracını ortaya koysun kesinlikle normal değerin üzerinde çıkacaktır. Amerikaya giriş yapan tüm yeni araçların egzoz emisyon oranları ilgili kuruluş tarafından denetleniyor ve normal değerin üzerinde olmasına rağmen izin veriliyor. Tabi bu diğer tüm ülkeler içinde geçerli. İş böyleyken Amerika vw gruba kendi ülkesinde fabrika kurduramayinca deyim yerindeyse firmayı bitirmeye yönelmiştir ki amacına ulaşmak üzeredir. Haberi yurt dışı kaynaklardan detaylıca takip ederseniz ( çevirilerine değil orijinal habere bakın ) Amerikaya giriş yapan araçların her birinin emisyon oranları dünya standartlarının üzerindedir.

    Vw grup ceosunun yapılan suçlamaları kabul etmesinin ve özür dilemesini sebebi de gerçekte zaten var olan bu olayı kabul ederek kendi prestijini kurtarmaya yöneliktir.

    Yapılan incelemede adı geçen firmalardan Toyota, Mercedes, BMW gibi firmalar kendilerini yaptıkları açıklamalarda sütten çıkan ak kaşık gibi göstermeye calissada bu markaların araçlarında da kusur vardır ki açıklamaları yapıldı.

    Uzun lafın kısası Amerika kendi ülkesinde fabrika kuramadığım için vw gruba saldırmış, beraberinde diğer ülkeleri de gaza getirerek bazı ülkelerde satışını durdurmuş şekilde kısmen amacına ulaşmıştır.

    Bu demek değildir ki vw grup tamamen suçsuz! Vw grubun aralarındaki emisyon oranları ne ise diğer markalarda da durum aynıdır ve hükumete tarafından bilinmektedir.

    Bu olayın bize faydası patlak veren bu mevzudan sebep üreticiler bu oranlara artık istemese de uygun ak zorunda kalacak en azından bu konu unutulan kadar.

  3. Komplo teorilerini bırakalım… VW ile aynı anda yol testine çıkarılıp emisyonun doğal sınırlarda buldukları X5 örneği mevcut… @Tns Amerikada yapılan X5 sonuçları “sizin her araçta emisyon yüksek çıkar” önermesinin ne kadar sallama olduğunu gösteriyor. Bu nedenle yorumunuzun geri kalanını da ciddiye almak zor… Bizde de VW fabrikası yok, bizde takan var mı? binek satışlarda VW birinci… Öküz altında boş yere buzağı aramayınız. Fransız dizel araçlar Amerika’da yok… Kağıt üzerinde PSA 1.6 dizel HDI veri olarak 1.6 TDI önünde… Dünyanın 2. büyük pazarında citroen-peugeot-renault araçlar neden satılmıyor… Herkes kendi limitlerinin farkında… VW limitlerinin farkında olmamasının bedelini ödeyecek… Benim asıl merak ettiğim mesela VW etkilenen dizel motorları değiştirme kararı alsa Doğuş otomotiv’in değişimde işçilik ücreti almayacağının garantisi var mı? DSG değişiminde alınıyor zira…

    1. Suclama da bulanmadan once keske biraz arastirma yapsaydiniz. X5 icin yapilan degerlendirmenin manipule edilmedigini nereden biliyorsunuz? Bir ulkede arac satmak icin verilen rusvetlerden haberiniz var mi? Vw dogru yapti gibi anlasilmasin soylediklerim ama bugun vw gruba yapilan suclama her otomobil ureticilerine uygulanmali ve “reel” degerler ortaya cikartilmali ki bu da hukumetlerin elinde. Kimse isleyen carka demir sokmaz. Taki biri birinin ayagina basana kadar. Soz konusu suclamayi yonelten taraf Amerika gibi bir ulke olunca kimse kayitsiz kalmadi bu duruma. Haberin devaminda mercedes ve bmw nin de bir cok modeli kusurlu bulundu. Bu durumda ayni oynama mercedes ve bmw de de mevcut. Bu olay da beraberinde bazi modellerinde kusur bulunan markalarin diger modellerinde hileye basvurmadiklarinin garantisini vermiyor.

  4. Konuya farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum. ABD V8 ve büyük hacimli motorları bolca kullanan bir ülke. Bu büyük motorları kullanırken emisyon kurallarını ne kadar yerine getirebiliyor. Burda VW’nin yaptığı doğrudur demiyorum ama, konu ABD olunca olay başka türlü bir hal alıyor. Bir bit yeniği var bu işte. Opel’i GM grubuna kattıkları gibi VW’yi de mi katmaya çalışıyorlar acaba.

    1. Şu anda satışta bulunan V8 motorlu bir aracın ilan edilen bir emisyon değeri var. Belki de VW’nin taahhüt ettiğinin 10 katı. Ama vergisi de ona göre alınıyor Amerika’da. Sorun VW’nin yalan söylemesi ve dolandırması. Yani eski başkan Clinton’un başına gelen şey. Yalan söylemek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu