Haberler

İkinci el otomobil için en doğru zaman




İkinci el otomobil pazarında 2015 yılının ilk yedi ayı, TÜİK verilerine göre bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 20,4 büyüdü. 2014’ün ilk 7 ayında gerçekleşen 2.093.731 satış adedi, 2015 yılının aynı döneminde 2.520.136 adede ulaştı. DOD satışlarında da buna paralel artış olduğunu belirten DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara “2015 yılının ilk yedi ayı beklenen düzeyde seyretti. Son dönemde kurlarda meydana gelen artış, sıfır otomobil pazarında oluşturduğu etkinin aksine ikinci el pazarına olumlu yansıdı. 2015 model 0 km araçların piyasada yüksek fiyatla yer alması otomobil almak isteyenleri ikinci el araçlara yöneltti. Sektördeki gelişmeler paralelinde ikinci el otomobil almak için en doğru zaman olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

DOD’un ilk yedi ay verilerine dayanarak müşteri tercihlerini de değerlendiren İncekara,  en çok ikinci el otomobilin İstanbul’da satıldığını belirtti. İncekara, “Satış adetlerinde İstanbul’u Ankara ve Adana izledi. Bu dönemde dizel araçlar %64 oranıyla diğer yakıt türlerine göre daha fazla ilgi gördü. Motor tercihi ise %81 gibi büyük bir oranla 1.6cc ve altı olarak gerçekleşti. Manuel – otomatik şanzıman seçenekleri arasından %54’lük oranla yine manuel araçlar tercih edildi. Müşterilerimiz en çok 50.000 kilometreye kadar olan ve 3 yaşını aşmamış araçları tercih ederken, kasa tipinde tercihleri ise hatchback oldu” açıklamasını yaptı.

İncekara, 2014 yılında 3.857.000 adetle kapanan pazarın 2015 yılında, %10 artışla 4.250.000 adetlik rekor satışla kapanacağını öngördüklerini belirtti.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu