Haberler

Jaguar F-PACE ile tanışın




Uzun süren bir geliştirme süreci ve pek çok casus fotoğrafın ardından Jaguar F-PACE, üretime hazır haliyle karşınızda.

Bir performans crossover’ı olarak tanımlanan F-PACE, temelde C-X17 konseptinin neredeyse aynı dış tasarımla evrimleşmiş hali. XE ve XF modellerinde kullanılan alüminyum ağırlıklı platformda yükselen model, 4.731 mm’lik uzunluğa, 2.874 mm’lik dingil açıklığına ve 650 litrelik dev bagaj hacmine sahip.

İç mekanda beş kişinin “konforun zirvesinde” seyahat edebilmesi için çalıştıklarını belirten Jaguar, baş ve diz mesafelerine dikkat çekiyor. 10.2 inçlik dokunmatik ekrana sahip bilgi/eğlence sistemi, 4 çekirdekli işlemci ve bir SSD ile görev yapıyor. Böylece bilgisayar piyasasıyla ilgilenenlerin yakın olduğu bazı terimleri artık otomobillerde de kullanmaya başlıyoruz. Araçtaki WiFi hotspot sistemi sayesinde sekiz cihaz bu sisteme ve internete bağlanabiliyor. 3D moduna sahip navigasyon sistemi, isterseniz orta ekranda isterseniz 12.3 inçlik gösterge paneli ekranında görüntülenebiliyor.

Motor seçeneklerine ilerlediğimizde aşağıdaki seçeneklerle karşılaşıyoruz.

  • 180 PS güce sahip 2.0 litrelik dizel manuel RWD/AWD, otomatik AWD
  • 240 PS güce sahip 2.0 litrelik benzinli otomatik RWD
  • 300 PS güce sahip 3.0 litrelik dizel otomatik AWD
  • 340 PS güce sahip 3.0 litrelik benzinli otomatik AWD
  • 380 PS güce sahip 3.0 litrelik benzinli otomatik AWD

Listenin sonunda yer alan en güçlü motor seçeneği ile F-PACE, 0-96 km/h (0-60 mph) hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlıyor ve 250 km/h’lik (155 mph) elektronik olarak limitlenmiş hıza ulaşabiliyor.

jaguar-f-pace-fpace-yeni-new-tanıtım-debut-iaa-frankfurt-fiyat-price-motor-seçenekleri-engine-options-dış-iç-exterior-interior-2016-2017 (41)

Aracın ağırlığını merak ediyorsanız, 180 PS’lik 2.0 litre dizel RWD versiyonu için bu değer 1.665 kg (3.670 lbs). Jaguar Activity Key adı verilen su geçirmez bir bileklik ile birlikte satılan modelin kapıları ve motoru kontrol edilirken bu bileklik anahtar görevi görüyor. LED aydınlatmalı ön farlar ve devasa 22 inç boyutunda alaşım jantlar ise dikkat çeken diğer detaylar arasında yer alıyor.

Jaguar F-PACE piyasaya sürüldüğünde Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport, S ve First Edition versiyonlarıyla satın alınabilecek.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. XC90dan sonra beğendiv bir suv daha çıktı…
    Çok güzel hatlara sahip ancak iç tasarım için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu