FeaturedHaberler

Makyajlı DS4 ve DS4 Crossback resmen tanıtıldı




Geçtiğimiz günlerde sızdırılan görselleriyle sitemize konuk olan makyajlı DS4 ve DS4 Crossback, resmi olarak tanıtıldı.

Her ikisi de ilk kez Numéro 9 konseptinde karşımıza çıkan ön ızgarayı taşıyan modeller, yeni DS LED Vision ön farlara sahip. Ayrıca makyajlı DS4, toplamda 38 farklı kombinasyon oluşturan çift tonlu gövde rengi seçenekleri sunuyor. Bahsi geçen yeni renklerden bazıları olan “Platinyum Gri, Artense Gri ve Turmalin Turuncu”, tavan, arka spoiler, yan aynalar ve bijon kapakları için tercih edilebilen “Siyah İnci, Fısıltı Mor, Sanal Mavi ve Turmalin Turuncu” renkleriyle kombine edilebiliyor.

En önemli yeniliklerden olan yeni Crossback versiyonu için Citroen -pardon- DS, “kentsel maceralar” arayan müşterileri hedeflediklerini söyledi. Arka camları hala açılmayan standart hatchback’ten 30 mm daha yüksek olan crossover, çamurluk ve tampon çevrelerinde sert bir görünüm oluşturmak için plastik parçalar bulundururken, arka taraftan standart modelle rahat bir şekilde ayırt edilebiliyor. Renk kombinasyonu seçeneklerinin bulunmadığı DS4 Crossback, siyah arka spoiler ile gri yan aynalar ve tavan barlarına sahip.

İkisi de çok çeşitli benzinli ve dizel motorlar ile tercih edilebilen araçların motor listesinin en başında, 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş PureTech 130 S&S yer alıyor. 130 PS maksimum güç ve 230 Nm maksimum torka sahip seçenek, yerini aldığı VTi 120’den %9 daha fazla beygir gücü ve %44 daha fazla maksimum tork sunuyor. Ardından yeni 6 ileri otomatik şanzıman ile birlikte görev yapan THP 165 S&S geliyor. 165 PS güç ve 240 Nm tork üreten bu üniteyi yalnızca hatchback’te bulunacak THP 210 S&S takip ediyor. Benzinli tarafının en üstünde yer alan bu yeni motor, 210 PS maksimum güce ve 285 Nm maksimum torka sahip.

Dizel tarafında ise liste 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebilen BlueHDi 120 S&S ile başlıyor. Bu motorun maksimum gücü 120 PS iken maksimum tork değeri 300 Nm. Daha fazla güç isteyenler için sırada, yalnızca manuel şanzımanla birlikte sunulan Blue HDi 150 S&S bulunuyor. Burada maksimum güç 150 PS’e, maksimum tork ise 370 Nm’ye çıkıyor. Dizel seçeneklerinin en üstünde ise yalnızca otomatik şanzımanla sunulan ve 180 PS maksimum güç ile 400 Nm maksimum tork üretebilen BlueHDi 180 S&S yer alıyor.

Hem makyajlı DS4 hatchback hem de DS4 Crossback, opsiyonel olarak PSA’nın tescilli çekiş kontrol sistemi “Intelligent Traction Control” (Bknz: Peugeot 3008’de Grip Control) ile sunulacak. Bahsedilmesi gereken diğer donanımlar ise anahtarsız giriş, geri görüş kamerası, kör nokta takibi ve en önemlisi orta konsoldaki 12 fiziksel tuşu ortadan kaldıran, Mirror Screen ve Apple CarPlay destekli yeni bilgi/eğlence sistemi.

İki hafta sonra Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacak yenilenen DS 4, sonbaharda Avrupa’da satışa çıkacak.

Şimdi ise söz hakkını Muhip’e bırakıyoruz.

İlgili Makaleler

8 Yorum

    1. Evet.Büyük ihtimal EAT6yı koyarlar yine robotize şanzımanı koymak gibi bir hata yapmazlar umarım 🙂

    2. tork konvertörlü. benim şanzıman “abi o eski şanzımanlı model, alınmaz.” ayağına bi 5.000 daha düşecek fiyattan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu