Haberler

Makyajlı Porsche 911 Carrera resmen tanıtıldı




Porsche, gelecek hafta Frankfurt Otomobil Fuarı’nda (IAA) görücüye çıkaracağı makyajlı 911 Carrera’yı resmi olarak tanıttı.

Aradaki farkı anlamakta zorlanabileceğiniz makyajlı model, 4 noktalı gündüz farına ev sahipliği yapan yeni bir far tasarımına sahip. Elden geçirilen kapı kolları, dikey havalandırmalara sahip yeni motor kapağı ve yenilenen jant tasarımları makyaj ile gelen diğer yenilikler arasında. Stop lambalarının da ufak bir düzenlemeden geçtiğini belirtmeden geçmeyelim.

Tanıtımda iç mekan fotoğraflarını paylaşmayı reddeden Alman üretici, modelin 7 inçlik çok noktalı dokunmatik ekrana sahip yeni bilgi/eğlence sistemi Porsche Communication Management System (PCM) ile donatılacağını açıkladı. Apple CarPlay uyumluluğuna sahip bu sistem, canlı trafik bilgisine sahip geliştirilmiş navigasyon sistemine sahip. Ayrıca bu navigasyonla ilk kez Google Earth ve Google Streetview entegrasyonu sunuluyor.

İç mekanda bahsedilmesi gereken bir diğer yenilik ise orta kol dayamanın içinde yer alan cep telefonu bölmesi. Dahili şarj imkanı sunan bu bölme iddiaya göre cep telefonunun şebeke bağlantısını optimize ediyor.

Önceden belirlenen hız aşıldığında fren yapabilen opsiyonel otomatik hız kontrol sistemi, coasting fonksiyonuna sahip opsiyonel adaptif hız sabitleyici (PDK şanzıman ile), sürücüyü kör noktadaki araçlar hakkında uyaran opsiyonel şerit değiştirme asistanı ve standart olarak sunulan çarpışma sonrası fren sistemi, makyajlı Porsche 911’in sürüş ve güvenlik asistanlarından bazıları.

2016-porsche-911-carrera-makyaj-makyajlı-yeni-tanıtım-resmi-fiyat-motor-turbo (9)

Sport Chrono paketine sahip modeller Normal, Sport, Sport Plus ve Individual adında dört farklı sürüş modunun seçilebildiği bir dairesel butona sahip yenilenen direksiyon ile geliyor. PDK şanzımana sahip modeller ise artık “Sport Response” tuşu ile geliyor. Bu tuşa basıldığında 20 saniye için aracın yürüyen aksamı maksimum hızlanma için optimize ediliyor ve tepki süreleri kısalıyor.

Gelelim büyük yeniliğin yapıldığı yer olan aracın kalbine. Yeni 911, yepyeni 3.0 litrelik 6 silindirli çift turbolu motora sahip. Carrera’da bu motor 370 PS (272 kW) maksimum güç ve 450 Nm (331 lb-ft) maksimum tork üretirken, Carrera S’te maksimum güç değeri 420 PS’e (309 kW) maksimum tork değeri ise 500 Nm’ye (368 lb-ft) çıkıyor. Her iki modeli selefiyle kıyasladığımızda 20 PS (14 kW) ve 60 Nm’lik (44 lb-ft) artışı görüyoruz.

PDK şanzıman ve Sport Chrono paketine sahip 911 Carrera Coupe, 0’dan 100 km/h hıza 4.2 saniyede ulaşabilirken, aynı konfigürasyondaki 911 Carrera S Coupe için bu 3.9 saniye sürüyor. Aracın maksimum hızı ise 308 km/h (191 mph).

Performanstan bahsetmişken, yeni 911 Carrera standart olarak Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (Porsche Active Suspension Management- PASM) sistemine sahip şase ile geliyor. Bununla birlikte yeni amortisörler ve opsiyonel aktif arka akstan yönlendirme sistemi sunuluyor.

Güç değerleri ve performans artmasına rağmen, makyajlı model selefine kıyasla %12 oranında daha ekonomik olmayı başarmış. PDK şanzımanlı 911 Carrera S’in 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 7.7 litre. Önceki modele kıyasla 100 km’de 1 litrelik iyileşme söz konusu.

2016 Porsche 911 Carrera, 96.605 €’luk fiyat etiketiyle 12 Aralık’ta Almanya’da satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu