FeaturedHaberler

Mercedes S-Sınıfı Cabrio tanıtıldı




Mercedes, S-Sınıfı Cabrio modelini resmi olarak tanıttı.

“Gelmiş geçmiş en güzel ve en seçkin S-Sınıfı otomobili” olarak tanımlanan model, bekleneceği üzere S-Sınıfı Coupe’nin açılabilir tavana sahip versiyonundan başka bir şey değil. Coupe’deki sabit metal tavanın yerini alan 3 katmanlı soft top; siyah, lacivert, bordo ve bej renklerde tercih edilebiliyor. Aracın devasa boyutuna rağmen tavan 60 km/h’ye (37.2 mph) kadar olan hızlarda yaklaşık 20 saniyede açılıp kapatılabiliyor.

İç mekanda da Coupe ile arada yine pek fark bulunmuyor. Gösterilebilecek en büyük değişiklik yepyeni THERMOTRONIC akıllı klima kontrol sistemi. Bu sistem sayesinde yolcular tavan açık ya da kapalı olsun, konforlu bir şekilde seyahat edebiliyor. Convertible aynı zamanda iç mekanda geniş bir döşeme seçeneği listesi sunuyor. Bunlardan bazıları deri, nappa deri ve designo özel nappa deri.

mercedes-benz-s-class-sınıfı-cabrio-cabriolet-convertible-soft-top-coupe-amg-s63-yeni-tanıtım-2016-fiyat (19)

Seçenekler ve opsiyonlardan bahsetmişken model, ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı kol dayama ve ısıtmalı direksiyon ile tercih edilebiliyor. Aynı zamanda AIR-BALANCE paketiyle havalandırma sistemine çeşitli parfümler eklenebiliyor. Yine opsiyonel olarak sunulan AIRCAP sistemiyle otomatik rüzgar koruması eklenebilirken, AIRSCARF sistemiyle boyun ısıtması da sağlanabiliyor.

Gelelim motor seçeneklerine. Giriş seviyesindeki S500 Cabrio, çift turbolu 4.7 litrelik V8 ile 455 PS (335 kW) maksimum güç ve 700 Nm (516 lb-ft) maksimum tork üretebiliyor. Daha da güçlü bir seçenek isteyenler ise S63 AMG Cabrio ve S63 AMG 4MATIC Cabrio’yu tercih ederek 5.5 litrelik çift turbolu V8 ile 585 PS (430 kW) ve 900 Nm’lik (664 lb-ft) güç değerlerinin tadını çıkarırken rüzgarı hissedebiliyor. S63 AMG 4MATIC Cabrio, dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde 0-100 km/h hızlanmasını yalnızca 3.9 saniyede tamamlayabiliyor. Maksimum hız ise elektronik olarak 250 km/h’de (155 mph) limitlendirilmiş.

Mercedes S-Sınıfı Cabrio, Aralık ayında Almanya’da siparişe açılacak ve 2016’nın ilkbaharında ilk siparişler teslim edilecek.

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu