Haberler

Ne olacak bu fiyatların hali




Ekonominin lokomotifi konumunda bulunan otomotiv endüstrisi döviz kurlarındaki artış sebebiyle olumsuz etkilendi. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, “Her ay değişen fiyatlarla kimse bayilere uğramaz. Bu konuda markalar özel çalışma yapmalı” dedi.

İduğ yaptığı açıklamada, Otomotiv Distribütörleri Derneği rakamlarına göre otomobil ve hafif ticari araç satışlarının yılın 8 aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttığını, ağustos ayında da bu oranın yüzde 37 olarak gözüktüğünü belirtti.

Artışın sektör temsilcilerini sevindirdiğini ancak kurlardaki artışın bayilerin satış hedeflerini olumsuz etkilemeye başladığına işaret eden İduğ, satış trendinin yılın son 4 ayında da sürmesi için döviz kurunun sabitlenmesi gerektiğini savundu.

İduğ, açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

“Bu ortamda alıcılara cazip gelecek fırsatlar sunulmalı. Bunlardan biri de sabit kur olmalı. Firmalar yıl sonuna kadar dolar ve euroyu belirli bir rakamda sabitlenmeli. Bu, tüketicilerde alım iştahını artıracaktır. Her ay değişen fiyatlarla kimse bayilere uğramaz. Bu konuda markalar özel çalışma yapmalı. Kur sabitleme kampanyası uygulanırsa yılın son 4 ayında da satışlarda yüzlerimiz güler. Aksi halde sektörde birçok sıkıntı ile boğuşuruz.”

İTO BAŞKANI DA TALEP ETTİ

Geçen hafta da İstanbul Ticaret Odas Başkanı İbrahim Çağlar kısa vadeli döviz borcu olan işadamına devletin 2,70 liradan dolar satışı yapılmasını önermişti.

Kaynak: habertürk.com

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Çatır çatır araba satılıyor, yazınız içinde de artışın yüzdeleri veriliyor… Zam yapıldıkça satışlar daha da artıyor… Araba satıcıları durumdan memnun, sabit kur ile karları azalır, bu şirketler ticari kurum, babasını hayrına araba satmıyor, karını maksimize etmeye çalışacak, “Ne olacak bu fiyatların hali” diyen dar gelirli veya sabit maaşla çalışan kesim…

  2. Şu dönemde araba satın alan yüksek gelir gurubu. Bu grup ülke nüfusunun çokta büyük bir kısmını kapsamıyor malesef. Orta ve düşük gelir grubundaki insanların sıfır km araç alma imkanı gün geçtikçe imkansız hale geliyor.

    Artık piyasa bundan 1-2 yıl önceki fiyatlara dönmeyeceğine, veya devlet uyguladığı vergi sisteminde geri adım atmayacağına göre insanların çok büyük bir kısmının sıfır km bir araç alma hayali tam anlamıyla hayal olmuş durumda.

  3. ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) durumdan gayet memnun, satışlar süper arttı vs. modunda açıklamalar yapıyorlar.

    İTO Başkanı açıklaması ekonomistler tarafından süper aptalca bulunuyor. Firmalar kur sabitleyebilirler kendi kafalarına göre ama İTO Başkanının açıklaması başka, “devlet bize ucuz kurla döviz versin” gibi saçma bir talep.

  4. Türkiye’de maalesef araba almak da bir yatırım gibi görüldüğü için satışlar düşmek yerine her sene artıyor. 2000 TL aylık gelirle 80.000 TLlik araba alıyor insanlar. 3-4 sene kullanıp 100.000 TL’ye satmaya çalışıyorlar. Bir garip kafalardayız da çözemedim.

  5. ben anlamadım şimdi bu haberi. araba fiyatlarının ne olacağıını merak edip tıklıyoruz anlatılanları okuyoruz sonra da hiç bir fikir vermeyen bir anlam çıkıyor.. yani şimdi ne olacak bu fiyatların hali?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu