Haberler

Aykırı Japon Nissan Gripz görücüye çıktı




Nissan, son yıllarda yaptığı başarılı konsept çalışmalarıyla otomobil fuarlarında ilgi çekmeyi başarıyor. Japon marka bu yıl da geleneği bozmadı ve Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sıra dışı konsepti Gripz’i fuar ziyaretçilerine sundu.

Avrupalı ve Japon tasarımcıların ortak çalışması olan Nissan Gripz, marka tarafından bir kompakt crossover pratikliğini ve yeteneğini bir spor otomobilin heyecanı ve performansıyla birleşmesi olarak tanımlanıyor. Dört kapılı kompakt crossover sınıfında tasarlanan araçta Nissan modellerinden alışkın olduğumuz V formundaki ön panjur, lambo tipi kapılar, bumerang şeklinde tasarlanan ön farlar ve arka stoplar dikkat çekiyor. Sıradışı B sütunu ise Nissan Gripz’in keskin tasarımına hareket kazandırmış. Japon tasarımcılar tarafından tasarlanan iç tasarımda ise bisiklet havası hakim.

Teknik detayları hakkında markanın elektrikli otomobili Leaf’te bulunan elektrik motorunun da kullanıldığı bir hibrit motorun yer aldığı duyurulan Nissan Gripz hakkında başka bir teknik bilgi paylaşılmadı. Modelin, Nissan’ın halihazırda üretilen kompakt crossover modeli Juke’a rehberlik etmesi bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu