Haberler

Oflu usta arabasını ikiye böldü




Aracın ön kısmını alan ve bir  arkadaşıyla arabaya motor, lastik ve LPG deposu takan Serdar Baş’ın bordo maviye  boyadığı üç lastikli araç, görenlerin ilgisini çekiyor. Trabzon’da hurdadan aldıkları 1988 model aracın tamir edilerek çalıştırılmasında anlaşamayan iki motor ustası  otomobili ikiye bölerek paylaştı.

Of Sanayi Sitesi’nde çalışan Serdar Baş, bir süre önce aynı yerde  çalıştığı ortağı ile 1988 model hurda bir araç satın aldı. Aracı birlikte tamir ederek çalıştırdıktan sonra satmak isteyen iki usta, geçen süre içerisinde anlaşamayınca verdikleri paranın karşılığı olarak otomobili ikiye bölmeye karar  verdi.  Aracı tam ortasından kesen ve ön kısmını alan Serdar Baş, bir  arkadaşıyla arabaya motor, lastik ve LPG deposu taktı.

Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı bir şey yapmak istediğini, bunun için de 20 günlük bir sürede aracı çalışır vaziyete getirdiğini söyledi. Karadenizli olmanın farklı bir şeyler üretmeyi de beraberinde getirdiğini belirten Baş, “Arabayı hurdadan aldık. İki ortak anlaşamadık ve arabayı kestirdik. Yarısı benim, diğer yarısı da onun oldu. Arabada motor yoktu. Güçlü ve yeni bir motor taktık. Onun dışında arka bölümüne far, iç bölümüne ise  LPG tankını yerleştirdik. Ayrıca arka kısımda bir tane motosiklet lastiği  bulunuyor” dedi. Üzerinde “61 TS 1967” plakası ve ön kaputunda Türk bayrağı yer alan  bordo-mavi renkli araca insanların hayretle baktığını anlatan Baş, “Fanatik Trabzonsporlu olduğumuz için de takımımızın renklerine boyadık. Maddi imkanlar el verse daha da farklı olabilirdi.” diye konuştu. Sanayi sitesi içerisinde aracını kullanan Baş, yaptığı manevralarla da çevredeki esnafın ilgisini çekti.

Motor ustası Baş’a yardım eden Oğuzhan Kobal da aracın hareket edebilmesi için yaklaşık 3 bin lira masraf yaptıklarını ifade ederek, “Sürüşü çok güzel. Köyümüze bu araçla gidiyoruz. Yolda arıza yapan ve bizi arayanlar olduğu zaman bununla gidiyoruz.” ifadelerini kullandı. Kobal, vatandaşların araçla fotoğraf ve video çektirmek istediğini,  otomobilin çok güzel ve farklı olduğunu kaydetti.

Kaynak: Milliyet

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

9 Yorum

    1. ben de bir Trabzonlu olarak cevap vereyim. Of sanayi sitesi içi 5 litre. Beşirli sahil yolu 3.5 litre :))

  1. ya seviyorumm karadeniz insanını… 🙂
    4 yılım rizede geçti. Yağmur haricinden sevmediğim hiç birşey yoktu

  2. Şöyle malların/mallıkların haberini yapmayın allah aşkına ya. Gazetede de durmadan “kendi arabasını yaptı!!!! işte yerli otomobil!!!!” diye sırf tıklansın diye salak salak heriflerin salak salak kartondan, tenekeden yaptığı şeyleri gösterip duruyorlar sanki müthiş birşey yapılmış gibi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu