Haberler

Opel, Astra’da sunulan güvenlik elemanlarını açıkladı




Opel, Yeni Astra’da sunulan sürücü asistanları hakkında yeni bilgiler açıkladı.

Opel Eye, sistemi öncüsüne göre bazı iyileştirmelerle birlikte geliyor. Farketme oranı artırılmış ve de navigasyon bilgisinin kullanılmasında revizyona gidilmiş.

Çarpışma uyarı sistemiyle donatılan Astra, ön tarafa yerleştirilen kamera sayesinde öndeki araçla olan mesafeyi ölçüyor. Eğer araç yasal mesafe ile önünde yer alıyorsa ekranda yeşil araba sembolü gözükürken araç daha yakınsa çarpışan arabalar figürü ekranda beliriyor.

Şerit yardım asistanı artık aracı şeritte tutmaya da yarıyor. 60-180km/h arası devrede olan sistemin amacı kaza oranlarını düşürmek.

Fren yardımlı ön çarpışma uyarı sistemi sürücüleri çarpışmadan önce uyarıyor. Eğer sürücü tepki vermez ise araç otomatik olarak fren yapıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=P10dBXgN0_w

 

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Tasarım güzel, süspansiyonlar biraz daha konforlu olursa daha başarılı bir araç olur. Ayrıca mevcut kasanın arka koltukları ciddi biçimde dardı, umarım arka kısım da genişletilir.
    Bir de şu km ve devir göstergeleri değişse… Çok kötü görünüyor ve aracın genel tasarımına uymuyor.

    1. Evet negatif oyları alalım…
      Ne de olsa mevcut kasa HB Astra “kütük gibi” sert değil.
      Arkası da yayla gibi geniş. Haklısınız…
      Göstergeler de enfes zaten… Ona da lafım yok…
      Hani negatif oy almak umrumda falan değil ama bu kadar objektif, gerçekçi eleştirilere negatif oy veren kafa yapısını anlayamıyorum…

  2. Astra’nın şuanki kasası da güzel zaten ki bu da çok güzel olmuş. Ama astra’nın en büyük sorunu sürüş dinamikleriydi. 136 hp dizel motor kağıt üstünde çok başarılı ama yere aktarmaya geldiğinde şasi ve direksiyon tepkilerinden ötürü bu başarıyı sergileyemiyordu. Astra’nın bana göre tek büyük sorunu buydu. Bunu düzeltmişlerse o zaman tamamdır.

  3. Opel sahipleri çok ilginç, hangi sitede, hangi forumda Opel’le ilgili en ufak bir eleştiri yazsam hemen eksi yorum bombardımanı başlıyor.
    Tamam arkadaşlar Opel ağa, Opel paşa…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu