Haberler

Peugeot’tan elektrikli Fractal konsepti




Peugeot, bu ay içinde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda (IAA) görücüye çıkaracağı konsepti Fractal’ı tanıttı.

Yalnızca 3.81 metre uzunluğunda ve 1.77 metre genişliğinde olan konsept, kompakt segmentin sınırlarını zorlayan boyutları, ve hafif malzemelerle yapılan üretimi sayesinde sadece 1.000 kg (2.204 lbs) ağırlığında. Cüssesine göre büyük sayılabilecek 19 inç jantlara sahip aracın lastikleri ve gövdesinin ön arka ucu arasındaki mesafe yalnızca 52 santimetre. Peugeot bu sayede aracın şehir içinde manevra kabiliyetinin önemli ölçüde arttığını belirtiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip Fractal konsepti, aynı zamanda havalı süspansiyon sistemiyle donatılmış. Aracın yerden yüksekliği 7 cm ile 11 cm arasında ayarlanabiliyor.

Gücünü ön ve arka aksa yerleştirilen toplamda iki adet 102 PS (75 kW) gücünde elektrik motorundan alan otomobil, 30 kWh’lık bir bataryaya sahip. İlginç tasarımlı modelin 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanması 6.8 saniyede gerçekleşirken, 0-1000 metre kalkışı 28.8 saniye sürüyor. Toplam menzil ise 450 km (280 mil).

Kabine ilerlediğimizde Fransız üreticinin ilk kez 2010 yılında SR1 konseptinde gösterdiği i-Cockpit iç mekan tasarımının yeni hali bizi karşılıyor. Kullanılan trim parçalarının %80’den fazlasının 3 boyutlu yazıcılarda üretilmiş olması dikkat çekiyor. Olup biteni sürücüye aktarma görevini ise head-up display, yüksek çözünürlüklü holografik ekran ve 45 derecelik polikarbonat yüzey üstleniyor.

Orta konsolda 7.7 inç büyüklüğünde bir dokunmatik AMOLED ekran bulunuyor. Bilgi/eğlence sistemini yönetmeye yarayan bu panel, 9.1.2 konfigürasyonunda çalışan önde 3 orta/yüksek seviye hoparlör, 2 tweeter, 2 woofer ve bir subwoofer ile arkada 2 orta seviye hoparlör, 2 tweeter ve bir woofer bulunduran Focal imzalı ses sistemine bağlı. Bunun üstüne her koltuğun arkasında iki kanallı dokunsal bass sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde sürücü ve yolcular en yüksek müzik deneyimini elde ediyor, hatta müziği adeta yaşıyor.

Peugeot, Fractal’ın sadece bir konsept olduğunu ancak gelecekte üretilebilecek bir elektrikli coupe/cabriolet modelinin tasarımını temsil ettiğini belirtiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=XFuF_yAPO8o

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu