Haberler

Renault Alaskan konsepti




Renault, 2016’nın ilk yarısında üretim versiyonunu tanıtacağı pikap modelini Alaskan konseptiyle gösterdi.

Ülkemizde satılacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan çift kabinli Dacia Duster Oroch modelinin yalnızca Latin Amerika için olduğu açıklanmıştı ve Renault’un pikap konusunda uluslararası bir adım atıp atmayacağı merak konusuydu. Bu sessizliği bozmak isteyen Fransız otomobil devi, Alaskan konseptini görücüye çıkararak 2016 yılının ilk çeyreği içinde tanıtacağı uluslararası pikap modeliyle ilgili tasarım ipuçları verdi. Tanıtımı sırasında “work hard, play hard” mottosunun kullanıldığı pikabın hem günlük kullanıma, hem iş kullanımına, hem de hobi amaçlı kullanıma uyum sağlayacağı belirtildi.

Dış tasarımda bir konsepten bekleneceği üzere üretim versiyonunda görmemize imkan bile olmayan, gereğinden büyük 21 inçlik jantlar bizi karşılıyor. Şık tasarımlı, LED aydınlatmalı ön ve arka aydınlatma grubuna sahip araç, kaputunun altında uzunlamasına yerleştirilmiş çift turbolu 4 silindirli bir dizel motora ev sahipliği yapıyor. Bu motorun Master modelinde de kullanıldığı belirtiliyor. Basın açıklamasında belirtilmese de modelin Renault’un Japon partneri Nissan’ın sevilen pikap modeli Navara ile paylaşacak çok şeyinin olacağı söyleniyor. Üretim versiyonunda tasarımlar bile Navara ile benzer olabilir, zira konsept modelin tasarımında dahi Navara’dan izler görmek mümkün.

Konsept araçlarda trend haline gelen yan ayna yerine konumlandırılan kameralar, Alaskan konseptinde de kendine yer bulmuş. Maksimum 1000 kg’lık taşıma kapasitesine sahip olacağı açıklanan modelin yükleme alanının hacmi hakkında bir bilgi verilmezken, dağ bisikleti, kamp malzemeleri, sörf tahtaları ve benzer malzemelerin sorunsuz bir şekilde taşınabileceği gösteriliyor. Saten görünümlü bir efekte sahip fırçalanmış gri boyası, parlak metal parçaları ile yan aynalar, ön çeki demiri, fren kaliperleri ve jant göbeklerinde görülen mavi ve sarı detaylar, aracın kaslı görünümüne modern dokunuşlar eklemiş.

Renault, Alaskan konseptinin üretim versiyonunun tasarım anlamında benzer bir ruha sahip olacağını ve boyutlarının konseptten çok farklı olmayacağını belirtiyor. Ek olarak modelin yalnızca çift kabin ile sınırlı kalmayacağını, iş amaçlı kullananlar için farklı gövde tipleriyle sunulacağını özellikle açıklıyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. navaranın 2015 kasasının aynısı sadece farı ön panjuru farklı ve büyük abartı logo koymuşlar iğrenç olmuş arka stopları falanda aynı hayatımda gördüğün en gereksiz pick-up

  2. Bizim insanımız da tam kapitalist ? Zaten kendini kanıtlamış markayı daha da şişiriyor şişiriyor, atılım yapmaya çalışan markalara fırsat gelmiyor. Bu dediğim olay Türkiye için geçerli tabii ki. Maalesef insanımız şartlar gereği -haklı olarak- servis imkanı, . eli iyi olan arabayı seçiyor. Daha iyi olan arabayı değil. Bu yolda birçok muhteşem model harcandı gitti. Araba bazında Alaskan daha iyi, ancak araba bazında bakamadığımız için Hilux’un, Navara’nın bu kadar çok satılması şaşılası bir durum değil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu