Haberler

Kasım Ayı Meclis Kararları




Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini online yapabilmek ve sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte trafikte çok daha modern ve ileri nesil sistemlere sahip olan teknolojiler kullanmaya başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle de trafikte yaşanan yoğunluğun önüne geçebilmek amacı ile son derece aktif çalışmalar gerçekleştiriyor. Trafiğin daha güvenli hale getirilebilmesi amacı ile son yıllarda hızla artan trafikteki araç sayısına bağlı olarak trafik kuralı ihlali denetimlerin sıklaştıran ve aynı zamanda da yeni nesil sistemler kullanmaya başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü internet teknolojilerini de aktif olarak kullanarak, internet üzerinden online trafik cezası sorgulama hizmetini vatandaşa sunarak, bu alanda önemli bir avantaj ve kolaylık getirdi.

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu yeni nesil teknoloji tabanlı yeni hizmeti ile birlikte araç sürücüleri artık son derece pratik bir şekilde trafik cezalarının bulunup bulunmadığını, bulunan trafik cezalarının da tüm ayrıntılarını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Son yıllarda gelişen teknolojiyi trafik denetlemelerinde daha aktif bir rolle kullanmaya başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internette de aktif bir hizmet anlayışının bulunması vatandaşa hem pek çok önemli kolaylık hem de pek çok yenilikçi hizmet fırsatından yararlanabilme imkanı sağlıyor.

İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu yeni online hizmeti trafik cezası sorgulama hizmetinden hem kurumun kendi resmi web sitesinden hem de Gelir idaresi Başkanlığı’nın dijital portal üzerindeki online şubesi İnternet Vergi Dairesi web sayfasından gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi ile birlikte pek çok vergi işleminde önemli kolaylıklardan yararlanılabiliyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün modern hizmet anlayışı çerçevesinde başlattığı online trafik cezası sorgulama hizmeti de İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Elektronik Denetleme Sistemi ve mobese kamera sistemleri gibi yeni nesil teknolojiyi temel alan trafik denetleme çözümleri kapsamında tespit edilen trafik kuralı ihlalleri durumunda otomatik olarak araç plakasına trafik cezası uygulanıyor. Bu nedenle araç sürücülerini trafik cezası takibinin zorlaşmasına yol açıldığından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital platformda online trafik cezası sorgulama hizmeti başlatıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü ilk olarak kendi resmi web sitesinde sunduğu online işlemler menüsünde ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından sadece ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum yılı bilgilerini girerek, trafik cezasının olup olmadığını trafik cezası sorgulama işlemiyle öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendi resmi web sayfasında yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranı hem de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranı online trafik cezası sorgulama işlemleri için yoğun olarak kullanılıyor. Vatandaş tarih, saat, trafik kural ihlali, son ödeme tarihi, güncel tutar ve faiz uygulamaları gibi tüm ayrıntıları bu şekilde görebiliyor. Bu şekilde internet kolaylığında online trafik cezası ödeme işlemleri de yapılabiliyor.

Kaynak: milliyet

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. haberde ödeme linki nerde editör kardeşim.biraz araştırmacı olalım.bak yorum yapan arkadaş yapmış senin yapacağın işi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu