FeaturedHaberler

Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn istifa etti




Volkswagen CEO’su Prof. Dr. Martin Winterkorn, 11 milyon otomobilin etkilendiği emisyon teslerinde hile yapma skandalının ardından istifa etme kararı aldı.

Geçtiğimiz Pazar günü haberlerin yayılmasının ardından Winterkorn’un kriz sürecinin ortasında istifa edebileceği dedikoduları dönmeye başlamıştı. Aslında söylentiler tam anlamıyla gerçek çıkmadı. Martin Winterkorn, yayınladığı basın açıklamasında “Şirketin CEO’su olarak, dizel motorlarda yapılan usulsüzlüklerin sorumluluğunu kabul ediyor ve denetim kurulu ile Volkswagen Grubu’nun CEO’luğu görevimi sonlandırmak konusunda anlaştığımı açıklıyorum. Benim tarafımda hiçbir yanlışlık yapıldığını düşünmesem de bunu şirketin çıkarları adına yapıyorum. ” cümlelerini kullandı.

Açıklamanın devamında Winterkorn, “Bu kötü idarenin Volkswagen Grubu’na bu tür bir ölçekte etki edebilmesi konusunda şaşkınım.” dedi ve VAG’ın personel konusunda temiz bir başlangıç yapması gerektiğini düşündüğünü ekledi.

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Bence hapse bile atılmalı kendileri EPA raporuna göre çakallık kandırma ile sınırlı değil araç laboratuvar da normal salınım değerleri gösterirken gerçek trafik koşullarında normalin 30ila 40 kat fazlası NOx salınımı yapıyor aracın kendisinin testte olup olmadığını algılayacak yazılım yapılmış araçlara
    Esasen bu sahtekarlığın temeli CAFEE ( ialternatif yakıt motor emisyon merkezi) nin BMW ve VW i yol şartlarında test etmesiyle ortaya çıkmış BMW laboratuvar ve yol şartlarında aynı sonuçları verebilmesini bu işin yapılabilir olduğuna kanıt beyanındaki bulunarak yazdığı raporla ortaya çıkmış

  2. Bir insanın hayatında düşebileceği en kötü duruma düştü Winterkorn.. Bunun adına haysiyetsizlik diyorlar.

    İnsanlar çok yüksek makamlara gelebilirler, dünya devi markaların başında görev yapabilirler , ancak hiçbir koltuk , hiçbir makam insan haysiyetinden daha değerli değildir. Winterkorn acaba artık sokağa çıkabilecek mi , insanların yüzüne bakabilecek mi merak ediyorum…

  3. Bu istifa kurtarmaz Volkswageni. Tek kelime ile sıçtılar. Marka parayla birlikte güvenirliliğini de kaybetti. Doğuş oto yöneticilerinde de tık yok. DSG skandalında zaten iyi sınav vermediler. Bunda da araçları geri çağırmazlarsa bundan sonra zor araba satarlar.

      1. satamayınca ne olacak ? siz ne kazanıcaksınız ? vw ye rakip bir otomobil firmanızmı var ?

        1. Üç kağıt yapmanın bedelin ödeyecek olabilirler mi mesela ?
          Ayrıca VW haricinde bütün markaları ” çöp ” yerine koyan , VW’yi premium otomobil marklarıyla kıyaslayan , kıyası bırakın kesinlikle daha üstün gören VW “hayranları” bu firmaya ortak mıdır ?

        2. Fotoğrafında vw olduğu için seni vw sahibi olarak değerlendireceğim. Aldığın araba hileli çıktı ve adamların yaptığı tek adilik bu mu değil mi bilemezsin ki ben eminim dahasını da yapmışlardır. Şunu hiç düşünmez misin? Ben dünya standartlarında olduğunu sanıp kendi sınıfından daha pahalı bir araç satın alıyorum ve bu aracı üretenler beni salak yerine koyup o kadar para vermeme rağmen hala hile hurda yapıyorlar. Bunu diyemiyorsan veya diyemeyen fanatikler varsa , hala vw i savunmaya çalışan birkaç kör varsa vay onların haline vay onların aklına. Bu markayı toplum bu hale getirdi güvenerek para verdi. Onlar ne yaptı? Güvenilirliklerine güvenip hırs yaptılar toyota yı geçeceğim lider olacağım havasıyla hileye hurdaya baş vurdular. Beter olsunlar beter. Eğer bu hileli araçlardan bir tanede bende olsaydı bir dava da ben açardım. 70-200 bin lira para vereceğim ve beni salak yerine koyacaklar. Yok öyle bir şey.

          1. Müsaadenizle bir şey sormak istiyorum. Gaz pedalı takıldığı için 89 kişinin öldüğü bir Toyota, lastiği patlayıp devrildiği için 103 kişinin öldüğü bir Ford ya da kontak anahtarı patladığı için 124 kişinin öldüğü bir GM kullanıyorsam kendimi katil yerine mi koymalıyım?

            1. Hata yapmak ayrı bir şey bilerek hile yapmak ayrı bir şey. Ford ve GM’i bilmiyorum ama Toyota gaz pedalı takılan araçları geri çağırmış ve özür dilemişti sanırım. Diğer firmaların da çağırmış olacağını tahmin ediyorum. Dediğim gibi birisi istem dışı bir üretim vs. hatası, diğeri bilerek isteyerek yapılan bir hile. Yani wv ile bu firmaları kıyaslamak ya da aynı kefeye koymak mümkün değil.

            2. Üretim kusurlarıyla ilgili yaşanan her kayıp ve kaza için üreticiye sonuna kadar hesap sorulmalı , bedel ödetilmelidir.

              Ancak VW ‘de su götürmez bir gerçek var. Bu olay bilerek ve istenerek yapılmış. İsminin başında Prof. sıfatı olan bir CEO, utanmadan ” Herşeyi şirketim için yaptım , özür diliyorum ” deyip bu durumumun tam manasıyla bir “üçkağıtçılık ” olduğunu kabul etmiş.

              Öyle ise bence bırakalım insanlar tepkilerini göstersinler…VW’ nin savunulacak bir tarafı yok.Sui misal emsal teşkil etmez. Şayet aynı durum başka markalar için de geçerli ise onlara da aynı tepki gösterilmelidir.

  4. ntv’nin internet sitesinde konuyla ilgili tek bir haber bile yok. hani doğuş grup falan filan.

  5. Açıkçası adı geçen modellerden birinin kullanıcısı olsam bir an önce araçtan kurtulmaya bakarım. Çünkü iş sadece emisyonla bitmiyor güvenlik tedbirleri kullanılan elektrik aksamının güvenlik prosedürü her şey şuan şüpheli durumda.
    Yani nereden bileceğiz Euroncap testlerinde de sahtekarlık yapılmadığını.Testlere giden araçlarla satılan araçların farklı olmadığını.
    Misal bu testlerden sonra bir çok marka araç güvenliğinde iyileştirmeye gitti ama hatırladığım kadarıyla Mercedes ve Vw direttiler.
    https://www.youtube.com/watch?v=fVHRaEyeaoE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu