Haberler

Volkswagen, Red Bull ile Formula 1’e girebilir




Formula 1’de Volkswagen’in spora 5. motor tedarikçisi olarak gireceği iddiaları alevleniyor. Red Bull patronu Christian Horner, gelecek sezon Renault’dan motor almayacağı kesinleşen takımın önündeki seçenekleri değerlendirebileceğini söyledi.

Halihazırda bulunan motor tedarikçilerinden eşit bir motor alamazsa kardeş takım Toro Rosso ile beraber spordan çekileceğini duyuran Avustralyalı takım, halihazırda Ferrari ve Mercedes ile görüşüyor. İddialara göre gelecek sezonu Ferrari motoruyla geçirmeye razı olacak takım, 2017’de gelecek değişikliklerle Volkswagen’i ya da Audi’yi spora çekerek başarıyı aramaya çalışacak.

Öte yandan Volkswagen Formula 1’e girmekte çekimser davranabilir. Zira Honda’nın McLaren işbirliğiyle yeniden spora girmesinin ardından somut bir başarı yakalayamadığı biliniyor. Bu da Volkswagen başta olmak üzere spora katılmaya hevesli üreticileri endişelendiriyor.

Hatırlanacağı üzere Red Bull-Renault ortaklığı 4 yıl üst üste şampiyonluktan sonra 2014 sezonunda gelen yeni motor düzenlemeleriyle çatırdamaya başlamış, sonuç olarak bu sezon hiçbir motor güncelleme paketi alamayan takım 2016’da Renault’tan motor almayacağını duyurmuştu.

Öte yandan Renault, eski sahibi olduğu Lotus takımını satın almak için bir iyi niyet anlaşması imzaladı. İcra davalarıyla boğuşan Enstone merkezli takım Renault tarafından satın alınmazsa kısa süre içinde iflas edebilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. VW’nin yeniden yapılanma çalışması doğrultusunda hiç olmayan F1’e girme ihtimali mevcut durumlar nedeniyle ortaya çıktı . Ancak yeni ceo’nun PORSCHE kaynaklı WEC yanlısı tavrı ve HONDA’nın F1’de nal toplamasının devamında ileriye yönelik umut vermeyen hali , VW armasını bir F1 otomobili üzerinde görmemiz üzerindeki en büyük engeller .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu