Haberler

VAG’ın 10 ileri DSG şanzıman projesi çöpe gitti




Volkswagen AG (VAG), 2013 Viyana Motor Sempozyumu’nda 10 ileri vitesli yeni bir çift kavramalı şanzıman geliştirmeye başladığını duyurmuştu. Bu açıklamadan sonra çalışmalarına başlanan 10 ileri vitese sahip yeni nesil DSG şanzıman projesinin geçtiğimiz günlerde iptal edildiği duyuruldu.

Volkswagen’e yakınlığı bilinen bazı kaynakların Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yaptığı açıklamalara göre firma bu şanzıman modelini çok karmaşık ve maliyetli bulmuş. Ayrıca markanın son dönemde daha farklı işlere yoğunlaşması bu projeyi geri plana atmış ve sonunda proje rafa kaldırılmış.

2013 yılında markanın AR-GE patronu Dr. Hans-Jakob Neusser, kısa bir dişlinin yanına ikinci bir dişlinin yer alacağı bir kutu ekleyerek 10 ileri vitesli yeni nesil bir DSG şanzıman elde edebileceklerini duyurmuştu. Şirket bu şanzımanı grubun markalarının üst segment modellerinde kullanmayı planlıyordu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Yavrum doğuş senide göreceğiz o yaptığın zamları yaptığın saygısızlıkları.Markaya güven artık bitti.Devir japon devri. 😀

  2. İlk önce elindeki 7 ileri kuru kavramanın sorunlarını halletsinler. Dünya umarsızca bir tüketim makinesi haline geldi .

    -İşteee bakın 10 ileri de yaptık ,
    -O da bir şey mi biz 15 ileri yaparız ,
    -Bakın şu firma 30 ileri yapıyormuş …

    Lütfen sorunsuz ve uzun ömürlü arabalar yapın . Tüketicinin ihtiyacı olan bu…

  3. vag dünyayı ele geçiremiyeceksin ortada toyota gibi bir dev var. toyota bize malzemeden çalınmış arabaları tr de kakalıyadursun ama dünyada öyle değil ne araçlar var pazara giremiyor adamlar elektriklide atılım yaptı.

  4. manuel duruken dsg , otomatik yada triptonik araç kullananları anlamıyorum ne anlıyorlar … ki düzgün dsg si olan araç çok az su zamanda bile ….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu