Haberler

Yeni Honda Civic resmen yüzünü gösterdi




Honda’nın amiral gemisi Civic’in 10.jenerasyonu Amerika’da yüzünü gösterdi. Geçtiğimiz hafta kamuflajsız fotoğrafları internete sızan Civic, eski nesline göre tamamen yenilendi.

Yırtıcı ve kaslı bir fastback görünümüne sahip olan Honda Civic, dışarıdan göstermemesine rağmen hala sedan otomobil vasfını taşıyor. Özellikle arka kısımdan bakıldığında tamamen yeni bir otomobil olduğu belli olan Civic sedan haricinde 5 kapılı hatchback, kompakt spor versiyonu Si ve klasikleşen Type-R olarak 4 versiyon şeklinde piyasaya sunulacak. Boyutsal olarak 2 santim genişleyen ve dingil mesafesi yaklaşık 3 santim uzayan yeni Civic, 30.8 kilo hafifleyerek sıkı bir diyete başladığını belli etmiş.

Honda mühendislerine göre aracın kaslı yapısının kaporta saclarının içinin kısmen doldurulmasıyla sağlanması ve gövdede ultra yüksek mukavemetli çeliğin kullanılması Civic’in aerodinamik verimliliğini %12 artırmış. Aracın Amerika versiyonunda ise 1.5 litre 173 beygir güce sahip turbo ve 2 litrelik 158 beygir güce sahip bir motor kullanılacağı belirtildi. 2 benzinli motorda da 6 ileri manuel ve CVT otomatik şanzıman seçenekleri kullanıcılara sunulacak. Civic’de kullanılan 1.5 litre hacimli motor, Amerika’da Honda’nın satışa sunacağı turboya sahip ilk araç olarak göze çarpıyor.

Özellikleri arasında LED aydınlatmaya sahip gündüz farları, çift bölgeli otomatik klima, elektronik park freni, otomatik kapı kilitleme, Apple CarPlay ve Android Auto destekli 7 inçlik bilgi eğlence sisteminin yer aldığı yeni Civic’in fiyatları henüz açıklanmazken satışlarının sonbahar aylarında başlayacağı bildirildi.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. jantlar tekerler hariç efsane olacak kasa. içime sinmeyen sadece tekerler. çok küçük duruyor be abi o kasaya. içerideki malzeme kalitesi baya iyileştirilmiş duruyor.

  2. Sinan reis’in povdaki “Honda motor teknolojisini yenilemesi lazım” sözünü Honda duymuş ve 1.5 Turbo üretmiş.

  3. 1.5 motor turbo harika olmuş.yalıtım malzeme kalitesi de güzelse harika bir araba olur.lastikler harbiden arabaya küçük yada tasarımdan öle gözüküyor.

  4. batuhan karalar virüsünden kurtulmanın yollarını arıyorum. bulabilirsem sizinle paylaşacam. kabus gibi çöktü aq

  5. Ekonomi arabası olduğu hem iç hemde dış tasarımından bes belli. Her neyse… Umarım and arabayı test ederken ses yalıtımına değinir ve umarım Sinan da biraz dirift yapar çünkü bindiği her arabada o kadar pürüzsüz nasıl yanlıyor nasıl araba asfaltta olmasına rağmen bulutlarda süzülüyormuş gibi gidiyor bu adam hiç mi acemilik çekmiyor bunların hiç birine cevap bulamıyoruz. Yeni Elentra da çok deli olmuş ama test ederken başım ağrıdı o kadar tekerlek sesi geliyor ki. Sonuç olarak And bey kardeşimin yorumlarını ve Sinan bey kardeşimin de az arabayı zorlamasını merakla bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu