Haberler

Yeni Renault Megane hakkında her şey




Renault, yepyeni Megane ailesini 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda (IAA) resmi olarak tanıttı.

Fotoğrafları daha önce yayınlanan yeni kompakt hatchback, her açıdan yepyeni. Genişliği ve dingil açıklığı artarken yüksekliği azalan model, iç mekanda daha geniş bir hacme sahip. Özellikle de arka koltukta seyahat eden yolcuların diz mesafesi konusunda. Tasarımını büyük oranda Talisman modeliyle paylaşan yeni Megane, geniş çamurluklara, dikkat çeken ön ızgaraya, aşağı doğru uzanan ince LED gündüz aydınlatmasına sahip ön farlara ve geniş tasarımıyla ilgi çeken 3D grafikli LED stoplara sahip.

Fransız üretici, renkli head-up display, 7 inçlik TFT gösterge paneli ve dikey formatta 8.7 inçlik dokunmatik ekranlı R-Link 2 bilgi/eğlence sistemi gibi sınıfında ilk kez görülecek bazı özellikleri gururla açıkladı.

Başlangıçta 6 farklı motor seçeneğinin sunulacağı model, 3 farklı dCi dizel ve 3 farklı TCe benzinli motorlara sahip olacak. Dizellerin maksimum gücü 90 PS (66 kW), 110 PS (81 kW) ve 130 PS (96 kW) arasında değişirken benzinli seçeneklerin gücü 100 PS (74 kW), 130 PS (96 kW) ve 205 PS (151 kW) şeklinde. Tüm motor seçeneklerinde manuel şanzıman standart olarak sunulacakken dCi 110 seçeneğinde 6 ileri, TCe 130 ve TCe 205 seçeneklerinde 7 ileri çift kavramalı EDC otomatik şanzıman tercih edilebilecek.

2016-renault-megane-yeni-tanıtım-gt-line-renaultsport-sport-frankfurt-otomobil-fuarı-motor-fiyat-donanım (8)

İlk yıllarda Megane ailesinin en üstünde 4Control adı verilen 4 tekerlekten yönlendirme sistemine, spor şasiye, 205 PS gücündeki TCe benzinli motor ve 7 ileri çift kavramalı EDC otomatik şanzıman kombinasyonuna sahip, RenaultSport’tan ilham alan GT versiyonu yer alacak. GT versiyonu, yeni ön ızgaralar, opsiyonel olarak sunulan 18 inçlik jantlar, çift çıkışlı egzoz ve yeni arka difüzör gibi detaylarla ayırt edilebilecek.

2016 Renault Megane’ın satışları 2016 yılının ilk aylarında başlayacak.

İlgili Makaleler

20 Yorum

    1. Golf sahibi değilim, fanboyu hiç değilim. Lakin, bazı şeyleri de görmek lazım. Şimdiye kadar Golf’ü sallayacak, Golf’ü tahtından edecek, Golf’ü bitirecek denilen kaç araba geldi geçti C segmentinden. Golf hâlâ olduğu yerde duruyor. Hâlâ sınıfının benchmark arabası. Bu ileti bile bunun kanıtı. Neden i30’u, Astra’yı, 308’i, Focus’u… değil de Golf’ü sallaması üzerinden konuşuyoruz? Üstelik sırf bizde değil, tüm Avrupa’da durum böyle. Yani haydi Türk tüketicisine salak diyeceksiniz de, tüm Avrupa tüketicisi de mi salak?

      1. Golfe zararı dokunmaz, ölçüt golfü alarak zaten hakkını teslim ettik. Makina kaliteli gözüküyo bi de “vv kazığı yemektense” diyen kitleyi cezbederse piyasayı sallar. Golfünüze bi şey olmaz korkmayın.

  1. Megane 3 fluence’ın hb modeliydi daha doğrusu fluence meganındı fluence yeni dönemde yerini talismana bırakıyor gibi gözüküyor fakat ben orta konsolun pek yakışmadığını düşünüyorum kadjara benzeyen bir iç tasarım çok güzel oturabilirdi tabi ki beğenenler var fakat benim kanım bu

          1. Açık konuşmak gerekirse reno yeni dönemde hele ki bu dış tasarımların akıcılığına gelecek olursak ortalığı sallar diye düşünüyorum ben

  2. Bu arada edc de ileri itince düşüyo geri çekince büyüyo bizim tayfanın sevdiğinden.

  3. Espace sonrası beğeniyorum bu renault modelleri… Bu kasaya kadar megane dış tasarımdan adeta tiksinirdim… Bu iç dış epey güzel olmuş…

  4. Şimdiye kadarki en güzel Megane bence. Bugüne kadarki tek beğendiğim Megane diyebilirim 🙂

  5. Bu arada 2017 yılında dizel+hibrit gelecekmiş. Yakında mazot üretecek dcı motorlar 😀

  6. kol dayamadan vites kutusuna kadar olan bölüm buradan vw ı anımsattı

    bide yapıştırmaymış gibi duran şu amblem beni bitiyo gömülü yap veya dışarı taşsın ama o siyah yuvarlak çerçeveyi görmeyelim arkadaş o ne yahu

    giydirdik ama yani dayanamıyo insan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu