FeaturedHaberler

Karşınızda yeni BMW M2




BMW, resmi olarak M2 Coupe modelini tanıttı.

Eski BMW 1 Serisi Coupe’nin boşluğunu dolduracak olan M2, M 235i modelinden de daha agresif gözüküyor. Şişkin ön ve arka tamponlar, yenilenen böbrek ızgara ve 4 sportif egzoz çıkışı, boyutundan ötürü biraz zor farkedilecek olan arka rüzgarlık ve 19 inç alüminyum jantlar, yeni M2’nin tasarımsal detaylarını oluşturuyor.

İç mekana baktığımızda BMW, gözlere aşina tasarım anlayışını sportif detaylarla harmanlamış. Dakota spor koltuklar, üç kollu M deri direksiyon ve orta konsolun altındaki pistte uzun süre turlayanlar için düşünülen diz koruyucu yeni M2’de yer alıyor. Derilerde kullanılan mavi renk dikişler ve vites topuzundan kapı eşiğine kadar çeşitli yerlerde konumlandırılan M logosu, M2’nin sportifliğini vurguluyor.

3 litre 6 silindirli M TwinPower turbo benzinli motor, 365 beygir güç ve 464 Nm tork üretiyor. Overboost özelliği sayesinde tork değeri, gerektiğinde 499 Nm’ye kadar çıkabiliyor. 6 ileri manuel şanzımanlı model, 4.4 saniyede 0’dan 100’e çıkarken, çift kavramalı M-DCT şanzımana sahip olan model, 0’dan 100’e yalnızca 4.2 saniyede çıkabiliyor.

Yeni M2’nin alüminyum ön ve arka aksları ve süspansiyon bileşenleri, abileri M3/M4 modelleriyle aynı. Yeniden tasarlanan elektrik destekli direksiyon, aktif M diferansiyel ve güçlendirilmiş delikli frenler ise M2’nin diğer sportif detaylarından. Ayrıca yeni M2, M235 i modelinden 35 kg daha hafifletilmiş.

Yeni BMW M2, ilkbaharda satışa sunulacak.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Tipi güzel olmuş san ki 🙂 Motoru’da bir o kadar güzel 🙂 M4 zaten harika bir araçtı, bu da öyledir. Nordschleife süresi de gayet tatmin edici.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu