Haberler

Avcıoğlu Kıbrıs’ı es geçmedi




Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6’ncı ve KKTC Ralli Şampiyonası’nın 8’inci ayağı Kuzey Kıbrıs Rallisi tamamlandı. Yarışı Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta S2000 ile yarışan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi kazanırken, Misubishi Lancer EVO VI ile Ömer Yıldız-Mehmet Kasımoğlu ikilisi ikinci, Skoda Fabia S2000 ile Fikri Macila-Mehmet Mişon ikilisi ise üçüncü sırada tamamladı.

Türkiye’den 16 ekibin yanı sıra 13 de Kıbrıslı Türk sporcunun katılımıyla 3 günlük bir organizasyonla yapılan rallide 20 ekip finiş görürken 1:31:43,5 dereceleri ile Avcıoğlu-Korkmaz ikilisi zafere ulaşmayı başardı. Avcıoğlu ile kıyasıya bir rekabet içerisine giren Ömer Yıldız-Mehmet Kasımoğlu ikilisi 10,4 saniye farkla ikinci olurken zaman kontrol noktasına 1 dakika geç girdikleri için 10 saniye ceza aldılar.

Girne Liman seyirci etabının galibi Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi 2015 KKTC Ralli Şampiyonası’nda liderliğe yükselmeyi başarırken, 4’üncü sırada finiş gören Deniz Denner – Ömer Topcu ikilisi şampiyonluk şanslarını sürdürdüler.

Rallide Kadın pilotlar birinciliğini Burcu Çetinkaya, kadın copilotlar birinciliğini Çiçek Güney elde ederken, 2 çeker, genç pilotlar ve RC4 birinciliğini Castrol Ford Team Türkiye’den Ümitcan Özdemir-Afşin Baydar, RC3 birinciliğini Kerim Tar-Sevilay Genç, Sınıf N4 birinciliğini de Mustafa Çakal-Mehmet Köleoğlu ekipleri oldular. Historic Rally klasmanında ise Bonus Unifree Parkur Racing’den Engin Kap-Başar Yavuz Ford Escort MK2 ile birinciliğin sahibi oldu…

Kaynak: TOSFED

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu