FeaturedHaberler

Avrupa Ralli Kupası Türkiye’nin




Castrol Ford Team Türkiye takımının pilotları Murat Bostancı ve Onur Vatansever, ralli dünyasının “UEFA Kupası” olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası’nı Türkiye’ye getiren ilk sporcular oldu.

Castrol Ford Team Türkiye takımının pilotları Murat Bostancı ve Onur Vatansever, Hırvatistan Rallisi’ni ilk sırada tamamlayarak bitime 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Bostancı ve Vatansever ekibi böylece ralli dünyasının “UEFA Kupası” olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası’nı Türkiye’ye getiren ilk sporcular oldu.

Castrol Ford Team Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası’nda (ERT) Türkiye’yi temsil ettiği beş yarışın tamamını kazanarak Türkiye motor sporları tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

2-3 Ekim tarihlerinde düzenlenen Hırvatistan Rallisi’nde ilk sırayı alan takımın şampiyon pilotları Murat Bostancı ve Onur Vatansever, yarışın ardından ralli dünyasının “UEFA Kupası” olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası’nı ülkemize getiren ilk sporcular oldular.

Murat Bostancı ve Onur Vatansever, Hırvatistan Rallisi’nin son ayağına en yakın rakiplerinin 30 saniye önünde girerken, Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı’nın öngörüsüyle önemli bir stratejik adım atıldı.

Son 3 etap öncesinde yağmur lastikleri ve yağmur ayarlarıyla yarışa devam eden Murat Bostancı ve Onur Vatansever, ilk kez yarıştıkları parkurda hava koşullarını çok iyi bilen diğer yerel pilotlara büyük üstünlük sağladı. Aniden başlayan yağış sonrasında büyük zorluklar yaşayan diğer takımlarla aralarındaki farkı 5 dakikaya kadar çıkararak tarihi bir farkla yarışı kazandı.

Avrupa Ralli Kupasında hedefledikleri şampiyonluğa ulaştıkları için büyük mutluluk duyduklarını aktaran Murat Bostancı, “Avrupa Ralli Kupası’nın her yarışında tempoyu yükselttik, her koşulda liderliğimizi korumayı başardık ve takım stratejimizi eksiksiz uygulayarak Türkiye’ye ilk Avrupa Ralli Kupasını getirdik. Ben, Onur ve tüm takım her şeyimizi ortaya koyarak Hırvatistan Rallisi sonrasında bitime 3 yarış kala kupayı kazandık” ifadelerini kullandı.

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı ise Hırvatistan’da her olasılığı değerlendirerek alternatif stratejiler geliştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Avrupa arenasında her bölgenin en zorlu ve tahmin edilemez pilotlarıyla yarıştık ve her olasılığa uygun bir hareket planı kurguladık. Hırvatistan Rallisi’nde de yağış olasılığının artmasıyla kritik bir karar verdik ve tüm rakiplerimizin hazırlıksız yakalandığı bir anda arayı iyice açarak Türkiye motor sporları tarihinin en büyük başarısına ulaştık. Normalde yarışı kazanmaktan çok kupayı kazanmaya odaklı bir stratejimiz vardı ancak takımımızda ve pilotlarımızda kazanma ruhu en üst düzeyde. Yılların deneyimi ve özverili çalışmamızın yanında azmimizle Avrupa Ralli Kupası’nı genç pilotlarımızla ilk kez kazanmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Kaynak: NTV

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu