Haberler

Bir Japon klasiği




Her zaman kayda değer otomobiller bulup çekimlerini yapan Petrolicious, bu sefer bir Japon klasiğiyle karşımızda. Sahibi Glenn Chiou’nun otomobiline olan tutkusunu dinlemek hoş olsa da videonun asıl öne çıkan kısmı 240Z’nin kendine has mekanik sesi ve homurdanan egzozu.

Chiou’nun otomobillere olan ilgisi 2000’li yılların başlarında ABD’de patlama yapan modifiyeli Japon otomobil kültürüyle başladı. Japon otomobilleriyle başlayan bu ilgi, daha sonra klasik Japon otomobillerine doğru kaydı. 2010 yılında bulduğu bu 240Z ile ilk günden itibaren uğraşmaya başlayan Chiou, otomobili neredeyse kullanılamayacak bir durumdan bu hale getirdi. Sonuç olarak ortaya çıkan otomobil, dönemine uygun modifiyelerle ve eşsiz bir ses çıkaran 6 silindirli motoruyla bir efsane olmaya aday.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Datsun 240Z Türkiye’de yok sanırım. Şeytanın Z’si çok özel bir otomobildir. Wangan Midnight adlı anime serisinin de başrolünde oynar. Initial D’yi seyredip bitirenler, Wangan Midnight’e de muhakkak göz atsın.

  2. Bu Wangan Midnight’in lanetli Fairlady’si değilmi . Sürücülerini öldüren , hatta beyenmediği sürcülerde kendini duvarlara vuran araba. 330 km hız yapıyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu