FeaturedHaberler

Bir veda daha: Mitsubishi Lancer Evolution




Mitsubishi Motors, yıllarca kendisini sedan spor otomobil pazarında başarıyla temsil eden Lancer Evolution modelini, Lancer Evolution Final Edition versiyonu ile sonlandırıyor.

Lancer Evolution Final Edition, bu güne kadar üretilen en güçlü seri üretim Lancer Evolution modeli olacak. Sadece 1600 adet üretilecek olan Final Edition modelinin diğer Lancer Evolution modellerinden farkları, siyah alüminyum tavan, hava yarıklarına sahip sportif kaput, ön ızgaranın çevresindeki koyu krom kaplama, HID bi-xenon farlar ve Enkei jantlar olacak. İç tarafaki trimlere de genellikle parlak siyah renkler hakim. Spor arabalarda gördüğümüz kırmızı deri dikişler kendine yer bulurken en dikkat çekici detay ise göstergedeki Final Edition yazısı.

Geleneksel 2.0 litrelik 4 silindirli turbo motor, bu sefer 303 beygir güç ve 413 Nm tork üretiyor. Süper 4 tekerlekten çekiş sistemi, Brembo frenler, Eibach yaylar ve Bilstein amortisörler ise son Evo’nun güçlü yanları. Ayrıca Aktif Stabilite Kontrol Sistemi, yenilenen alarm mekanizması, lastik basınç göstergesi ve 7 hava yastığı gibi güvenlikle ilgili detaylar da araca eklenmiş.

Kuşkusuz Lancer Evolution, otomobil tarihinde çok ayrı bir yere sahip. Toplamda 1600 kişi, bu özel arabanın son sürümünün sahibi olma şansını yakalayacak.

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Yemin ediyorum hayatımda aldığım en kötü haber, hayallerim vardı lan, birileri alsın şu final edition ı da 10 yıl sonra ondan alayim :(((

  2. Bu kadar iddialı bir araçta bu kadar kötü bir iç mekan… Hayret verici… Motorun kendisi iç ön konsoldan daha şık mesela…
    Habere gelirsek, bir efsane daha bitiyor… Hayallerimde hiç bir zaman süper spor otomobiller olmadı ama yine de üzüldüm…

    1. 2009 gsr sahibiyim. 2. Arac olarak kullaniyorum ve emin ol yukaridaki arac ic donanim olarak benimkinden cok dolu.. Muzik sistemi ses vermiyo ama surmeye basladiktan sonra ici pek de umrunda olmuyor..

  3. yeni bir yüz yeni bir tasarım yap arkadaş… Final nedir ya.
    süper Sedanda adam gibi araba kalmadı
    kesin piyasadan çekileceklerdir.

  4. Üzülsem de Mitsubishi’ye de hak vermek lazım. O kadar emek verip süper bir otomobil yaratıyorsun değer verip de alan olmuyor. Seni özlücez EVO…

  5. Ülkemizde 2.0 litrelere fazla vergi ödemezsek alacağım 2 arabadan biri. Böyle bir arabaya yazık oldu.

  6. Bu yorumu okuyan zengin arkadaşlar varsa alın lütfen şu makineyi temiz temiz kullanın gözünüz gibi bakın ona, 4 yıla kalmaz karı ile alırım sizden

  7. Çok büyük bir kayıp bundan sonra Subaru vs Evo Rekabeti olmayacak mı…???

  8. hayatım neredeyse hiçbirşeye bu kadar üzülmemiştim hayallerim yıkıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu