Haberler

Bosch Global ödülü Bursa Fren Sistemleri Fabrikası’nın




Yaklaşık 40 yıldır Bursa’da fren sistemleri üreterek tüm dünyaya ve Türkiye’ye sunan Bursa Fren Sistemleri Fabrikası yeni binasındaki üretim hattını yeniledi ve kapasitesini artırdı. Tüm bu işlemler sırasında 200 saat 49 dakika gibi oldukça kısa bir sürede yeniden çalışır duruma gelen fabrika, 2014 yılsonu itibarıyla tek bir hata bile olmadan bir milyon servo fren üretmeyi başardı.

Fabrika, bu başarılı performansıyla Bosch dünyasında önemli bir başarıya imza atarken, 2014 Kalite Ödülü’ne de değer bulundu.

Bursa Fren Sistemleri Fabrika Müdürü Metin Kartal’a ödülü takdim eden Bosch Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Volkmar Denner, “Bosch dünyasında bir rol model oldunuz. Gösterdiği tutku ve coşkuyla, kalite yönetiminin zorluklarını aşmayı başardığınız için sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Fabrika Müdürü Kartal’dan başarının sırrı…

Bursa’daki fabrikada gösterilen başarını sırrını, ‘stratejiye sadık kalırken sınırları zorlayarak düşünmek’ olarak özetleyen Bursa Fren Sistemleri Fabrika Müdürü Metin Kartal da “Üretimde ortaya koyduğumuz kusursuz kalite, bizim için en önemli başarı faktörlerinden biri. Ancak bunun yanında bizi başarıya götüren bir diğer etmen ise müşteriyle yakın bir çalışma içerisinde olmamızdır” dedi.

bosch-bursa-fren-sistemleri-fabrikası

Bosch Türkiye hakkında

Bosch Türkiye, ‘Mobilite Çözümleri’, ‘Enerji ve Bina Teknolojileri’, ‘Sanayi Teknolojileri” ile ‘Dayanıklı Tüketim Malları’ alanlarında 5 ayrı şirketle Bursa, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Bosch Grubu, Türkiye’de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlamış olup, ilk fabrikasını ise 1972 yılında Bursa’da kurmuştur. 

Bosch Türkiye, 15.000 çalışanı (BSH dahil), 1,68 milyar avro cirosu ve 1,22 milyar avro’luk ihracatıyla teknoloji ve hizmetler alanında önde gelen tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu’nun ürün ve hizmetleri, yenilikçi, fayda sağlayan ve sıra dışı çözümler aracılığıyla yaşam kalitesini artırmak için tasarlanmaktadır. Böylelikle Bosch, dünya çapında “Yaşam için teknoloji’ sağlamaktadır. Bosch Türkiye’nin Bursa, Manisa ve Tekirdağ’da Ar-Ge Merkezleri bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için:  www.bosch.com.trhttps://www.facebook.com/BoschTurkiye ve https://twitter.com/TurkeyBosch

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçisidir. Dünya genelinde 360 bini aşkın çalışanıyla 2014 yılında 49 milyar Euro’luk satış gerçekleştirmiştir. Bosch Grubu; Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Enerji ve Bina Teknolojileri ve Dayanıklı Tüketim Malları olmak üzere 4 ana sektörde faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 50’nin üzerinde ülkedeki 360’dan fazla bağlı bölgesel şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları da dâhil edildiğinde, Bosch yaklaşık 150 ülkede temsil edilmektedir. Bu dünya çapındaki gelişme; üretim ve satış ağı daha fazla büyüme için temel oluşturmaktadır. Bosch, 2014 yılında dünya çapında 4.600 patent başvurusunda bulunmuştur.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu