Haberler

Çinli gencin yaptığı elektrikli araba büyük ilgi görüyor




Normal araçlardan çok daha ucuza spor ve elektrikli bir otomobil alabileceğinizi söylesek buna inanabilir miydiniz? Toplamda 4750 dolar (Yaklaşık 14.000 TL) gibi komik bir rakama mal olan elektrikli spor otomobil, günümüzdeki rakiplerinden çok daha ucuza mal edilmiş.

Chen Yinxi adlı Çinli bir otomotiv mühendisinin yaptığı elektrikli otomobil, günümüzde üretilen pek çok spor otomobilden daha şık hatlara sahip. Geniş masif kapılar ve düşük süspansiyonların sportif gösterdiği aracın dış yüzeyini üretmesinde elyaf takviyeli plastik malzeme üreten bir şirketin sahibi olan babasının büyük katkısı olduğunu söyleyen Yinxi, elektrik aksamı ve motorunu ise internet aracılığıyla satın aldığını söylüyor.

Aracı 6 ay gibi bir sürede hazır ettiğini belirten 27 yaşındaki genç mühendis, 2015 Hainan Uluslararası Otomobil Fuarı’nda küçük bir tanıtım da yapacak. Fakat Yinxi’nin aracının yollara çıkması henüz mümkün değil. Çünkü bu şık spor otomobil maksimum 30 kilometre hız yapabiliyor ve Çin yasaları bu aracın gerekli belgeleri almasına izin vermiyor. Chen Yinxi bu yüzden tesis kurup aracını geliştirebilmek için katılacağı fuarda Çinli yatırımcıların desteğini bekliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu