Haberler

Ferrari üretim kapasitesini arttırıyor




Ferrari, eski CEO’su Luca di Montezemolo dönemindeki “sınırlı sayıdaki üretim” felsefesinden yavaş yavaş kopmaya başlıyor. Efsane markanın başına bu yıl getirilen Sergio Marchionne, Ferrari’nin üretim kapasitesini yeniden arttırmak için çalışma yaptıklarını duyurdu.

Marcihionne’nin 3 yıllık planına göre İtalyan devi geçtiğimiz hafta giriş yaptığı ABD borsasında 10 milyar $’lık bir halka arz gerçekleştirecek. Buradan gelen parayla yeni araçların üretimi için ortak platform hazırlayacak olan Ferrari, halihazırda 7000 araçlık yıllık üretimini 2019’da 9000 araca çıkarmayı hedefliyor. Koleksiyonerler ise bu kararın Ferrari’nin elitlik kavramına zarar vereceğini ve ikinci eldeki yüksek değer kavramını yok edebileceğini düşünüyorlar.

Piyasaların artan talebine ihtiyaç vermek ve kârlılığı arttırmak için bu kararı aldıklarını belirten Ferrari yönetimi, 2019’a kadar yılda 1 yeni model tanıtarak Ferrari’nin daha geniş kitlelere ulaşmasının önünü açacaklarını belirtiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu