FeaturedTadımlıkVideolar

Ford Mondeo 1.5 EcoBoost | 0-100 hızlanma




160 hp’lik Ford Mondeo 1.5 EcoBoost’un 0-100 km/s denemesi. Fabrika verisi: 9,2 sn.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

75 Yorum

  1. Arada bu kadar fark olması imkansız. Lütfen test yaptığınız parkurları iyi seçin sayın editörler 😀 Her şey bir yana şu motor hakikaten bitik. Tuscon ile aynı fabrika verisini veriyor. En dişli rakibi Passat’ın ancak egzoz dumanını yutar.

      1. Bu beni ilgilendiren bir durum değil. Dizel kullanıcısı değilim. Ayrıca bu Mondeo’nun düşük hacimli ecoboost motorunun performans olarak rakiplerinden geride kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Vaktiniz var ise copy paste yazılar yazacağınız yerde segment rakiplerinin performans verilerine bakın.

        1. Ecoboost Mondeo kullanıcısımısın peki ? Yorumuma copypaste demeni anliyorum cunku aklin yolu bir oldugu icin akil ve fikir sahibi insanlar ayni dusunuyor. Duydugunu anlayamayan kisinin (tuscon degil tucson) okudugunu anlayamamasini normal kabul ediyorum, d segmentinde en disli rakibi passat dedigin icinde sana global fikirlerinin oldugu gunler temenni ediyorum.

          1. Sevgili Huyundaayi tuscon’un yazılışını bana öğretmeye kalktığın için sizi öncelikle tebrik ediyorum. Bunun yanında yapacak yorumunuzun olmadığı sırf lafa girmek olsun diye olaya benzinli motor ile yakından uzaktan hele hele ford’un ecoboost motoru ile hiç ilgisi olmayan bir konu ile girmeniz de ne kadar üst düzey fikirlere sahip biri olduğunu da ispatlar nitelikte. Ben ibiza çipura kullanıcısıyım beyefendi şayet sizi çok enterese ediyorsa. Otomotiv sektöründe değilim ve paramı da otomotivden kazanmıyorum.Dolayısıyla bu markalar ile ne maddi ne de manevi bağım yok. Her şeyi çok iyi bildiğini zanneden ihtişamlı yapınız passat/mondeo/tsi/ecoboost dörtlüsü ile karaduman/tdi ilişkisini nasıl kurdu bunu da herhalde ancak siz anlayabilirsiniz. Lakin ben onca konuşma arasında hala bir bağ kuramadım. Herhalde sizin üst seviyenize özgü bir durum

            1. Volkswagen motor konusunda Ford’u ezince bunlarda hemen kara duman laflarına girdi.
              arkadaşımın 30 küsür binde TDI Golfü yazılımla 140 HP çıktı 1.6 TDI kara duman atmazken
              15 binde, Ford DLD416 motorlu Volvo V40 aracı kara duman atıyor şakır şakır

  2. yok artık 12.1 saniye olamaz ya.bide 157 beygir mi ? dynodaki ölçüm sonucu mu 157 beygir cıktı .cok ilginç yalnız.Şok oldum şuan 😀

  3. Araç kalkışta zaten yaklaşık 2-3 saniye patinaja kalıyor bu şartlar altında 12.1 saniye olamsı normal fakat gerçekten o beygir gücü ve torka bu değerler çok düşük. Passatın arkasından nal toplar gibime geliyor.

    1. 1.6 156 hp2LIK 508 de bunun içinden geçer gibi duruyor. Ford maalesef dizel ve büyük hacimli motorlar için sağladığı başarıyı düşük hacimli benzinli motorlarına hala yansıtamadı.

        1. ödüle girmeyin. ödül konusunda rekor kıran motorlar var. ödül ile olmuyor. realitede ne veriyor ona bakmak lazım.realite yukarıda. 12 sn demiyorum. 9.2 ile bile kötü. rakiplerine bakın. ben demiyorum istatistikler diyor bunları

  4. gecen hafta bu araci test ettim. baya baya gidiyordu. hadi bu videoda basta patinaj cekti ondan diycem ama 60 tan 100 e ulasmasida kagni gibi. bu aracta bi problem var bence

  5. Fabrika verisi 9,1 sn olan arabanın 0-100’ü, nasıl 12,7 sn oluyor anlamak güç. Tamam her zaman fabrika verileri bir olmaz ama 3,6 sn gibi bir sapma da olmaz. Ya lastiklerde bir sorun var ya da test aracı kaza yapmış dediğiniz mondeo bu. Çünkü youtube’daki hızlanmaların hepsi 9-9,5 sn arasında değişiyor.

  6. 2011 manuel 1.6 EcoBoost kullanıyorum. O böyle değil. Otomatik şanzımanla alakalı olabilir.

  7. Araba , 40-50 km hız aralığında resmen takılıyor. Orada şanzıman çok yavaş kalmış gibi. Eğer bu böyle ise kötü…

  8. Uykum geldi araba 100e ulaşıncaya kadar. Şanzımanda bir sorun mu var acaba?

  9. Lastik havaları ekip tarafından her daim kontrol ediliyor. Bence sorun gövde ağırlığı ve sanzımandan kaynaklı

  10. Tam 0-100’ün 9.saniyesinde sanki gazdan ayağını çekmiş gibi süren kişi(bana öyle geldi en azından)

      1. Videoları izledikten sonra bende onu farkettim.Tamam yav eksilemeyin artık elimden gelse yorumu sileceğim de silemiyorum,sözümü geri aldım diye de yazdım

  11. Araç 3 saniyeye yakın patinajda kalmış böyle 0-100 mü ölçülür? Motor gayet canlı olduğunu belli ediyor başta ama patinajdan yürüyemiyor.

  12. Dışındaki ve içindeki heybete yazık!Tabi patinaja kalmasıda etkili olmuş ki bunun bir kaç sebebi olabilir;lastikler,yol koşulları,emin olamasamda şanzıman…0-100 ü kadar gösterge dizaynıda kötüymüş.Dijital göstergeyi becerememişler,muhtemelen bir kaç seçenek vardır ama bu olmamış bence.

  13. Böyle hızlanma testi yapılırsa sonucun böyle olması normal, böyle yapacaksanız hiç yapmayın demek istiyorum ama muhtemelen savunma mekanizması devreye girecek. Sadece merak ediyorum eleştiriler neden ısrarla dikkate alınmıyor acaba?

    1. Ben de şahsen 3 keredir yazıyorum ama düzelme yok. Normalde haklı eleştirileri hep dikkate alırlar. Bu sefer herhalde haklı bir gerekçeleri var ki önler alamadılar diye düşünmeye başladım.

      1. Eleştiri, haklı veya haksız her haliyle ders çıkarılabilecek birşey değil midir? Kesinliği olmamakla birlikte toplumsal algının yönelimini görmek gerekiyor, umarım sonrasında aşağılama çabalarından çok eleştiriler daha fazla dikkate alınır.

  14. arabanın sarmasını bi tarafa bırakalım hep sarsa 3 sn fark etmez ölçüm yapılan yolun eğimi ne durumda ben onu merak ediyorum? normalde insanın gözüne düz gelen yollarda ciddi derecede eğim oluyor ve hızlanmayı bariz etkiliyor. madem 0-100 denemesi yapılıyor deniz seviyesine yakın ve aynı yolda gidiş gelişli test yapılması gerekir.yoksa bu tip sonuçlarla karşılaşmaya devam ederiz.

  15. internetteki bazı videolarda 9 saniye civarında ulaşıyordu 0-100. bi yerde bi hata var ama çözemedim.

  16. Passat videosunda fabrika verisinden daha yavaş göründüğünde burdaki video herkes tipik vw işte falan diye vw ustası kesilmiş arabayı kötüleye kötüleye bi hal olmuştu. konu rakibi mondeo olunca yok araba mı sardı yolda eğim mi vardı 🙂
    fabrika verileri en uygun yol şartlarında en uygun kullanım koşulunda en uygun yakıt ve lastik seçimiyle yapılmaktadır.
    yol lastik ve yakıtta en ufak farklılık bunu etkiler.
    yinede bu kadar etkilemez sanırsam 🙂 mondeomuz biraz yalancılık yapmış gibi fab. verisinde

    1. Aklıma gelen sorular şunlar:
      Yolun eğimi hakkında bilgimiz var mı?
      Yol ne kadar temiz?
      Lastiklerin kondüsyonu hakkında bilgimiz var mı?
      Aracın performansını etkileyecek bir sorun olabilir mi?
      … uzatarak devam edebiliriz

      Bunun nasıl eşit koşullarda test edildiğini düşünebilirim? 157 bg ve bu boyutlarda bir aracın 12 sn üzerinde bir değer vereceğine inanıyorsan diyebilecek bir sözüm yok gerçi. Bu durumda böylesi konuların farklı taraflara çekilmesi olağan bir durum.

    2. Mondeo nun yaptığı yaptığı “yalancılık” bu olsun. VW nin yaptığının yanında lafı olmaz 🙂
      Bu arabanın eski kasasında 2.0 EcoBoost vardı. Nasıl hızlandığını tecrübe etmiş olanlar bilir…

      1. bi alt kasasının mondeosunuda bu kasanın 2.0 dizel 180 hpliğinide bizzat test etmiş ve aktif olarak süren birisiyim.
        bunun yanında vwnin hemen hemen bütün kasalarını motor seçeneklerinide süren birisiyim.
        mesleğim ailemin işi durumuyla tecrube ettim bunları.
        biliyorum yani 🙂

  17. Arkadaşlar 0-100 ölçümlerini bütün arabalarda aynı yerde ölçüyoruz güzergah değişmesede gelen test arabasının kondisyonu ve lastiklerinin durumu bu konuda etkili oluyor.

    1. Hocam birde dönüş istikametinde ölçüm yapıp ikisinin ortalamasını alırsanız daha sağlıklı olur.

      1. Çekim öncesinde birkaç denemenin ardından optimum yakalayabildiğimiz süreyi almaya çalışıyoruz. Güzergahta sorun oldu desek Tucson ve Fiesta Red’de süreleri yakalamıştık. Bu ikisinin ortalaması konusunu And abi ile görüşerek gerçekleşitrebiliriz. Bu arada ek bilgi olarak Mondeo’nun üzerinde Michelin Primacy 3 vardı.

    2. Bilgi için teşekkürler. Konu Mondeo’da ciddi zaman farkından dolayı daha çok infial yarattı.Genel olarak o güzargahta da bir sorun olabilir mi? Biliyorum bu iki kat iş demek ancak bir daha ki ölçümlerde aynı güzargahı aksi istikamette de giderek ortalama bir değer paylaşılabilir mi?

  18. 3 bg in lafını yapcak değilim ama 157 bg nerden çıktı bu araba 160 bg değilmi?

  19. Bu aracı profesyonel olmadığım halde ben de test sürüşüne çıkardım. Primacy 3’lerin diş derinliği çok azdır ki test aracında daha kolay erir. Tork konvertörlü şanzıman işini iyi yapıyor ama bi çift kavrama hızında değiştirmiyor buna da eyvallah. Fakat ben de dahil başkalarına da kullandırdığım halde 0-100 hiç bir zaman 12 sn civarında olmadı. Öncelikle 1.sorum şu; and’ın birkaç ay önce mondeo kaza yapmış dediği test aracı bu mu ? O kazanın büyüklüğü konusunda bilgimiz olmadığı için aracın kondisyonu iyi durumda olmayabilir. 2.sorum da michelin primacy 3’ler ne durumda ? Sıfır olarak bu lastiği aldığınızda bile yolu yeterli derecede tutan bir lastik değilken kondisyonu zayıflamış bir primacy 3 tamamen eziyet.

  20. aklıma şöyle bir soru işareti geldi?? acaba ford; müşteriler aracın az yakmasını görsün diye test aracında hileye mi başvurdular?? yani aracın gücünü yazılımla düşürüp test edenler için yakıt tasarrufu amacıyla yapılan bir oyun mu?? çünkü araç 70’den sonra bariz yürümüyor. sonuçta alanların çoğu 0-100 testi yapmazlar. önce konfor ve yakıtına bakarlar. vw olayından sonra kimseye güvenim kalmadı.

  21. %30 dan fazla sapma olmasi cok tuhaf. Motorun soguk olmasininda etkisi olabilir mi ? Sonucta yağda soğuk ve viskozitesi düşük olucak.

  22. 0-100 konusunda baya eleştiri geliyor araba tutmayınca Passatta da aynısı olmuştu Mondeo da oluş evet lastik sarıyor filan işte profesyonel değil diye çok eleştiriyoruz ama sonuç olarak bizde profesyonel sürmüyoruz olan bu yani kısacası adam diyor ki 15000 de bu lastiklerle bu araba böyle hızlanıyor bence bu yüzden pro değilsiniz diye eleştirmek yanlış geliyor

  23. sis lambası açık !! apaçilik yapmayalım 😀 bide bu tür turbo araçlar ve dizel araçları fazla devirli kullanmayın güç yok tork yok bu yüzden böyle vasat değerler ortaya çıkıyor.

  24. bide bu araba hiç 160 hp turbo benzinli gibi değil sanki 1.5 dizel e chip yapmışsında 5000 rpm i zorluyor gibi . Sanırım tork konvertörlü şanzıman fazlasıyla güç çalmış ve araç da ağır galiba ama hiç devir çevirme isteği yok .

  25. Toyota avensisteki 1.6 atmosferik 10 saniyede yüze çıksın. Bu modern motor dedikleri findık 12 saniyede ciksin. Ondan sonra toyota 90 lardan kalma motor kullaniyo he yav he

      1. şanzuman ne yazıkki. aracın en büyük ve tek handikabı. Türkiyeye de ısrarla otomatik getiriyorlar.

  26. araba 15000de gelmiş bu kadar teste yıpranmıştır o lastik o yüzden 4sn sara sara gitmiş zaten bunun ölçümde büyük bir payı vardır

  27. benzin göstergesi bir diş indi ama araba iki elektrik direği arası kadar mesafe gitti 🙂
    12 saniye değil ama 10 civarı olmasını beklerdim
    top gear geyiği:

    -170 beygirlik bir volvo buuu
    -evet 170 ton ağırlığı var aynı zamanda 😀

  28. farkettiniz mi bilmiyorum ama videonun 8. saniyesinde debriyaj kaçırıyor araba bu yavaş hızlanma belkide şanzımandan ve bakımlarından dır , neyse test yayınlansa da bi öğrensek .

  29. anahtar araçtan ayrılınca araç harekete devam edebiliyor mu? anahtarsız giriş ve çalıştırma olan sistemlerin hatası bu galiba. araç çalışırken anahtar araçtan ayrılsada çalışmaya devam ediyor hatta sürüş yapılabiiliyor
    bunu denediniz mi?

    1. Biz superbde denedik aracı çalıştırdıktan sonra anahtarı uzaklaştırıyorsun anahtar uyarısı veriyor ama çalışmaya devam ediyor araç. eşim çantasında anahtar ile inmişti. ben de park etmeye gittim. sonuçta araçtan indiğimde de aracı kilitleyemedim.:)

  30. Editörler ön sisler açık geziyor bak gözümden kaçmadı kadranda simgesi kendini gösteriyo 😀

  31. Ben bu yeni Mondeo’yu dış tasarımı kadar diğer konularda çekici bulmuyorum doğrusu. Özellikle bu motorla almak bence mantıksız… Alıcan eski kasa 2.0 ecoboost 240hp misler gibi binicen ya 😀

    1. Kardeşim,
      burada motor devri değil aracın hızlanmasına bakıyoruz
      8. saniyede motor devri değilde aracın hızlanmasında bi aksaklık yok
      devir saati takılı kalma Mondeo’larda sorun hepsinde var

  32. o kadar sarmaya bu kadar mı gidiyo dedirtyor 🙂
    kalkış 106gti
    gidiş hyundai 1.6 coupe (2.4’e girmiyorum iyi gider namussuz) 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu