FeaturedTestler

Gandalf: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Elite Plus




  • Motor: 1591 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 177 hp @ 5500 d/d
  • Tork: 265 Nm @ 1500 – 4500 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 9,1 sn
  • Son hız: 201 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 11 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 37-56-63 dB
  • Ağırlık: 1745 kg
  • Bagaj hacmi: 488-513 litre
  • Fiyat: 114.700 TL

 

+ Donanım
+ Ekranlar
+ Kullanım kolaylığı
+ Sürüş destek sistemleri
+ İzolasyon
+ Konfor

Yer yer malzeme kalitesi
Sınırlı arazi kabiliyeti
Farlar

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

57 Yorum

    1. Güncel X1 çok eskidi, yenisini beklemek lazım. Ama şuan için konuşacaksak Tucson bence.

    2. 143 hp otomatik giriş fiyatı 119 deniyor , tucson kadar doldursak acaba ne olur ? Tabii tucson ciddi geniş ferah araç hem yeni kasada gelmek üzereyken Tucson derim sanırım bende ..

  1. Bana göre Kuga dan daha iyi değil ve Kuga dan daha pahalı… Yazdım ki Ford da fiyatları zamlamış ve artık Kugadan daha pahalı değil…

    1. aslında güzel seçenek oldu. 3 aşağı 5 yukarı fiyat aynı. arazi kabiliyeti, gerçek awd, hisli direksiyon, daha iyi malzeme kalitesi istiyorsan kuga, güzel ekran, bol donanım, daha şık kasa istiyorsan tucson. onun dışında performans, süspansiyon, yalıtım 3 aşağı 5 yukarı aynı zaten.

  2. Süspansiyonu çok merak ediyordum. Özellikle sönümlemesi vs. İsteklerde de belirtmiştim. Teşekkürler dikkate aldığınız için..

  3. Araba iyi bende çok sevdim bu sınıf bir araba alcak olsam bunuda değerlendirirm hatta alırım ancak bizim milletimiz ”Hyundai’ye o kadar para verilir mi gidip Alman alırım.” diyerek ülkemizde geleceğinin olmadığını düşündüğüm araba,umarım öyle olmaz.Değeri hakikaten bilinmesi gereken bir araç.

    1. pek katılmıyorum @anl_akl düzce gibi küçük bir şehirde bile bir sürü yeni tuscon görüyorum bu da demek ki ilgi var araca ki bence olmalı da fiyat/performans açısından çok da başarılı buldum

      1. Ben Ankara’da yaşıyorum bu aralar okuldan dolayı pek gezemiyorum ancak hiç görmedim ilginç bende zaten düşüncemi söyledim umarım devamı gelir.Daha çok görürüz.

        1. katılmadığım kısım o paraya gider alman alırım demeyen insanların olduğuydu yoksa düşüncene ben de katılıyorum . umarım tuscon da hakkını alır piyasadan

  4. Test yine cok güzel olmuş emeğinize sağlık. Birde test otomobiliyle kaza yaparsanız ne oluyor ?

  5. And kardeşim ellerine sağlık yine mükemmel objektif bir inceleme. Her zaman dediğim gibi sizin incelemeleriniz sayesinde araç alan arkadaşlarıma yardımcı oluyorum. Görüşleriniz benim için çok değerli. Ayrıca desibel ölçümü, 2000 devirdeki hız (sizden ricam bu ölçümü yaparken gps hızıyla karşılaştırmanız), rüzgar sesi gibi bilgiler harika. saygılar

  6. Çok güzel bir test olmuş. And’ın eline ağzına sağlık.
    Merak ettiğim bir şey , şanzımandaki ısınma problemi normal sürüşte , yani asfaltta hiç görüldü mü ? Yoksa sadece tekerler patinaja düştüğünde , arazi şartlarında zorlandığında mı oluyor ? Gerçi videoda bahsedildi ama ,kullanıldığı süre zarfında asfalt sürüşünde ısınma uyarısı vermiyor cümlesini duymadım , yada kaçırdım…

    1. Hocam, adam guya site yöneticisi ama ilk yorumunu okuyuşta hepimiz hissetmişizdir kin dolu olup iftirayi bile niyet okuma ile attigini. Hani filmlerde bakisiyla kotu adam olduğunu belli eden tipler olur ya bana onu animsatiyor.

    2. az önce sitelerine girdim, girmez olaydım ne kadar sığ bir yönetici; sayfa açan moderator olmuş :)) kıt akıllarıyla yorum yapmışlar. Neyse onları kala alan yoktur zaten.

    3. Hyundai aracım varken bu siteye üye olmuştum. İnanın ben bu kadar havalı ukela bir üye topluluğu görmedim. Herkes mi arabanın her şeyinden anlar ya? Biraz forumda takılın inanın bir daha girmek istemezsiniz. Ve ben bile Hyundai sahibiyken aracın negatif yönlerini dile getiriyordum ki, forum üyeleri Hyundai ve türevlerini anlam veremediğim bir şekilde diğer bütün markalardan üstün tutuyorlardı.. Ve daha niceleri..

  7. Hyundaiclubtr adlı siteye üye olmadım zaman kaybetmek istemedim bu işlem için, buradan yazayım görürlerse eğer. Kuga normal lastik ile ıslak çime çıktı.Gelen diğer crossover ve SUVlar normal lastikleriyle test edildiler.Ben tucsonu sevmiş olmama rağmen belli ki arazi kabiliyeti iyi,değil bunu kabul ettim. Vw forumlarında ya da donanımhaber gibi sitelerde fanboylar tarafından kötüleniyor otopark.Nasıl insanların yorum yaptıkları gayet belli. Ederinden minimum 10 bin 20 bin lira yüksek fiyata araba alıp kötülenmesine müsaade etmeyen insanlar bu herifler. Arkadaş araban fazla yakıyorsa fazla yakıyor,arazi iyi yapamıyorsa yapamıyor,şanzıman ısınıyorsa ısınıyor ya da patlıyor işte neyini kabul etmiyorsun ?

  8. Kendim o koltuğa oturmuş kadar tum hisleri ve bilgileri aldim. Çok kaliteli ve yetkin bir test olmuş yine. Arabanın fiyatini hakettigini düşünüyorum ve begendim de.

  9. Test güzel olmuş, tebrik ediyorum. Yalnız anlamadığım And süspansiyona övgüler yağdırmış çalışma aralığının uzunluğuna bayılmış iken malum bir arkadaş süspansiyonun çalışma aralığının inanılmaz dar olduğunu belirtmiş. İsim de vereyim otomobil dünyam. Tasarım, kullanışlılık gibi argümanlar kişisel olabilir ama bu konuda bir tuhaflık var. Bu kadar zıt fikir çıkmaması lazım.

  10. Tasarım olarak çok güzel ama bu araba çok yakıyor. Bu segmentteki arabaların çoğu çok yakıyor. Bu yüzden ben olsam dizel alırım. Dizelde de 1.6 litre dizel bu arabayı zor tartar sonuçta 1745 kg. O yüzden 2.0 litre olması gerekli ama o da vergi yüzünden pahalı olur. Ben olsam bu tarz bir araç almam. Ama dediğim gibi tasarım çok güzel.

    1. Diğer benzer özellikli araçlara (dizel) hiç bakmadığınız çok belli oluyor. Honda CRV 1.6 Dizel 1.7 ton 9 ileri otm ile geliyor ve yakıt tüketimi ortalama da 7.5 lt fiyat 155 bin TL (benzer donanım), Nissan Qashqai DCI 4X4 otm 1.6 ton yakıt tüketimi 7.5 lt civarı fiyat 130 Bin TL, Nissan Xtrail 1.6 DCI 4X4 Otm Tüketim 7.5 lt Fiyat 150 bin. Diğer rakipler 4×4 değil çoğunlukla önden çekişli. Mazda CX3 var ama oda 1200 kg dizel ve boyut olarak biraz daha ufak. Benzinlilere gelecekseniz aynı özelliklerde daha az yakan bir SUV yok. Almanlara falan hiç gelmeyeyim. Yani netice itibari ile Kompak SUV alaıp da Clio kadar yaksın diyorsanız hiiiç bakmayın derim. Öyle bir SUV yok. Tuscon’un 1.6 t-gdi en dolusu 114.900 TL bu noktada bir en ucuz dizel rakibi Qashqai ile arasında ki fiyat farkı 66 Depo dizele eşit. Ayda iki depo tüketseniz 33 aya gelir ki 2 sene 7 aylık benzine eşittir.

      1. Hocam aracınız hayırlı olsun, keyfini çıkarın neden sürekli bir savunma halindesiniz ki. Ayrıca bir yanlışınızı düzelteyim. X-Trail, QQ, Kadjar’ın otomatik versiyonlarında 4×4 bulunmuyor, hepsi manuel. Ayrıca emin olun dizel QQ ve Kadjar benzinli Tucson’un yarısı kadar yakar, lütfen Kadjar testini izleyin. Tucson sunduklarına göre normal yakıyor olabilir, ancak rakiplerine göre çok yakıyor bu bir gerçek.

        1. 4X4 AT’lerde haklısınız fiyat bakarken yanlış bakmışım. Otomobil karşılaştırmalarında sadece aynı segmentte araç olması karşılaştırma için yeterli değil. Segment kırılmalarını göz önüne almak lazım. Mesela hiçbir dergide dizel ve benzinli araçlar karşılaştırılmaz. Hele hele siz 1380 kg, 110 HP, Dizel otm 4×2 bir araçla Benzinli otm 177 HP4X4 ve 1700 kg’lık aracı kıyaslar ve benzinli çok yakıyor diyebiliyorsanız o zaman işin içine Clio da katıp en az Clio yakıyor gibi bir iddia da bulunabilirsiniz. Ne kadar gerçekçi olur orasını sizin takdirinize bırakıyorum. Yukarı da ki kıyaslamam da tüketim dizeller de az’dan çok fayda maliyet noktasında dizel araca az yakar diye aracı alırken vereceğiniz farkın aynı segmentte benzinli bir aracın kullanım maliyetlerinin çok üzerinde olabileceğidir. Ha ben sürekli arabanın üzerindeyim yılda 25.000 km minimum yapıyorum diyorsanız o zaman az yakan bir dizel araç sizin için daha mantıklıdır.

          1. Bu ne şiddet yahu, Clio ne alaka mesela. Araç 4×4 ama 40 km üstünde çalışmıyor, araziye girince çalışmıyor, eeee ne gerek var bu sistemin yükünü taşımaya. Aynı aracın 1.7 dizeli var Avrupa’da. O model bize gelseydi kimse 177 hplik araca bakmazdı emin olun. Ben test sürüşümde 17 lt ortalamaya ulaştım, hadi ortalama 11-12 lt olsun, bu sınıfın kullanıcısı için 9sn 0-100 değeri değil, kaç lt yaktığı çok daha önemlidir. Bana göre yakıtı ve iç mekanda malzeme kalitesi harici gayet güzel araç, keyfini çıkarın işte ne gerek var boş tartışmalara.

            1. Niçin şiddet olarak algılıyorsunuz? Birşey söylüyorsunuz cevap veriyorum. Arazi de şehir SUV’u olarak adlandırılan çoğu kompak SUV dan performans beklemeyin (çok az marka hariç Jeep, Subaru vb.) bu tarz araçlar herzaman için limitli bir performans sunacaktır. Bu sadece Hyundai için geçerli bir durum değil. Testlerini okuduğum hemen hemen tüm model ve üreticiler de durum benzer. Karda, çamurda makul arazide sizi yolda bırakmaması önemli. Sonuçta Offroad’a çıkacağım diye alan varsa çok pişman olacaktır. Neden markayı savunuyoruma gelirsek uzun zamandır Hyundai araçlara shaip olduk hiç bir problem yaşamadık. 1998’den beri markanın kendini ne kadar geliştirdiğini bir otomobil tutkunu olarak çok iyi gözlemliyorum ve takdir ediyorum. Ülkemizde ki saçma algı ve mantaliteyi anlamak mümkün değil. 1.7 Dizel avrupa da var ama malesrf Ülkemizde ki adaletsiz vergi mevzuatı yüzünden aracın pek bir şansı kalmıyor. Gerçi 160 bin TL’lik Honda CRV 1.6 Dizel Executive satılabiliyorsa Tuscon da 1.7 Dizel ile yakın fiyatlara satılabilir. Ben bu segmentte bir kullanıcı olarak aracın atak oluşu ve güven vermesine bakıyorum. Beni bunlar tatmin ediyor. 10-11 lt Tüketim yine söylüyorum aracın özelliklerine göre normal Kuga da aynı değerlere sahip hatta biraz üzerinde. BMW x3 bile 10.5-11 lt tüketiyor şehir içerisinde 1.6 benzinli 177 HP ile. Lütfen üzerinize alınmayın burada fikir paylaşıyoruz. 🙂

              1. Bu arada dip not olarak ben Test aracına bindiğimde 32 lt/100 Km yazıyordu 🙂 İnsanlar test sürüşü sırasında Allah ne verdiyse basıyor. Gerçek değerleri 3 kez test ettim sakin kullanımlarda 8.5-9lt civarı. Trafik işin içine girince 10-11 lt olacaktır. Burada start stop olmaması bence çok büyük bir eksiklik. Özellikle trafik’te çok etkili olurdu.

  11. Dış tasarımına bayıldım,içinide çok beğendim.Sunroof harika.Sunduklarıyla bir bütün olarak çok beğendim aslında.Şöyle bakınca İnfiniti havası hissettirmiyo değil 🙂

  12. hyudainin genel sorunu çok sık model değiştirmesidir. 2 3 sene önce yeni çıkan arabalar günümüzde eski kasa olarak değer kaybediyor. mesela tucsondan ix35 e geçildi şimdi tekrar tucson oldu veya i40 diye bi araba vardı şuan yok bu durumlar araçların piyasasını çok etkiliyor.

  13. Birincisi siteye her girmeye calıştıgımda chrome sifreyi kaydedemiyor.
    İkincisi her sifreyi yazdığımda kabul etmiyor bu yuzden resetlemek zorunda kalıyorum. Şifre resetlemekte kabiliyet gerektiriyor. Ne alakaysa iki kere link gönderiyorsunuz????
    Bu ciddi bir sorun düzeltilmeli.

    1. Selam,

      Chrome’un şifreyi kaydedememe durumu maalesef bizden kaynaklı değil. Ancak şifre konusunda yardımcı olabilirim. berkin@otopark.com‘a mail atarsanız ve kullanmak istediğiniz şifreyi yazarsanız sorunu kökten çözebilirim.

      Sevgiler,
      Berkin

  14. Aracın malzeme kalitesi bir felaket. Çok da benzin yakıyor. Fiyatı makul ( şu fiyatlara makul der olduk ne günlere kaldık). Oyuncak severler için süper bir araba. Gerçekten baya doluymuş. Korelileri bu konuda takdir etmemek güç. Test formatı da iyice oturmuş. Bu videoda grafikler,geçişler daha profesyonelce geldi. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    1. Allah aşkına çok benzin yakıyor diyorsunuz ya aynı özelliklerde ki rakiplerin bir benzin sarfiyatlarına bakar mısınız? Kalkıp clio ile kıyaslarsanız 1.7 tonluk kompakt SUV’u çok gelir tabi. Önyargıdan önce gidin bir aracı test edin.

  15. Arkadaşlar sizce malzeme kalitesi mi altyapı mı ? Yeni tucsonda ix-35 te %18 oranında kullanılan yüksek mukavemetli çelik (AHSS) oranın %51 e yükseltildiğini , ix-35 te kullanılmayan extradan 102 metrelik izolasyon malzemesi kullanıldığını (gövde altı, kaput, bagaj, yan dikmelerde, transmisyon tünelinde, motor saatlerinin arkasında, çamurluklarda vb), Amerikan IIHS testine top safety pick+ aldığını da göz önüne alırsak bence Qashqai ve Kadjardan bir adım önde…

    http://www.hyundainews.com/us/en/media/pressreleases/43573/third-generation-hyundai-tucson-delivers-sporty-looks-and-high-refinement

    1. Malzeme kalitesinden ziyade (ki malzemeler zaten görünüm olarak kalitesiz hissettirmiyor) konfor önemlidir benim için (izolasyon, süspansiyon çalışma aralığı vs). Bu malzeme konusu gereğinden fazla göz önüne alınıyor ki çoğu kişi sadece testlerden veya kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyor.

  16. Bu sayfada bulunan özellikler kısmına çekiş sistemini de yazmanızı rica ediyorum.

  17. Aracı kendim test ettim ve bayıldım. Siparişini verdim 23 Kasım da inşallah teslim alıyorum. Hyundai den son derece memnunum. Şu ana kadar Accent (en zayıfı), Sonata, i30, ix35 sahibi oldum ve hiçbirinde en ufak bir sorun yaşamadım. İx35’te zayıf olarak nitelendirdiğim ne varsa Tuscon da üzerinde çalışılmış. Malzeme kalitesi şöyle böyle diyenler herhalde her daim Bentley falan kullanıyorlar. Bununla birlikte şunu söylemem lazım sert plastik malzemeyi içi tamamiyle siyah olan Tuscon’larda hissedebiliyorsunuz ama çift renk olanlarda kesinlikle hissedilmiyor. Bu fiyata Alman alırım diyenlere de gitsinler bir Almanların fiyatlarına baksınlar. Hatta 1.6 dizel SUV’lara bile bakacak olursanız aynı donanımlarda en az 20-50 bin TL arasında fiyat farkı oluşuyor. Yani az yakıyorum diye Tuscon’un yıllar boyunca yakacağı yakıtı önden vermiş oluyorsunuz ki mantığını anlamıyorum. Geriye marka merakı ve önyargı kalıyor ki oda kişilerin sorunu.

    1. Kesinlikle katılıyorum. Eskiden ben de Hyundai sahibiydim ve 5 yıl bindim, yağ değişimi hariç servise uğramadım, taş gibiydi maşallah. Şimdi Corolla var ve Hyundai’nin sorunsuzluğu Toyota’ya çok yakın. Hatta 2014’te en az masraf çıkartan marka Hyundai seçilmişti (Kaynak: http://www.arabalar.com.tr/en-az-masraf-cikaran-hyundai). Tucson da sınıfının kesinlikle üst sıralarına oynuyor. 1.6 dizel olmaması dezavantaj ancak turbo benzinli araba alıp, hemde suv alıp yakıtı düşünmek mantıksız. 4×4 sistemi Subaru veya Ford kadar gelişmiş değil ancak diğer özellikleriyle öne çıktığı oluyor. Kuga’lar ilk çıktığında belki de burada sahibi olanlar vardır, çok sorunluydu. Alan herkes isyan ediyordu ki yeni kasasıyla birçok sorunu çözüldü. Tabi sırf yalıtımı için bile almam ben o arabayı o ayrı bir konu. Tiguan’a gelirsek, donanım ve tasarım olarak Tucson’un eline su dökemez. Sorunsuzluğundan bahsetmeye gerek bile yok. Neyse vw, ford fanatikleri yine eksi yağmuruna tutacak ancak, gerçekler acıdır maalesef. Bu arada aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

      1. Aslına bakarsanız hiçbir araç ve marka bir diğerinden kötü diyemeyiz. Bu iş renk gibi ben kırmızı severim de siz siyah seversiniz. Zaten ülkemizde kalite algısı da çok sorunlu. Örnek olarak VW Golf TDI 1.6 İngiltere de 20.400 Sterlinden başlıyor, Hyundai i30 CRDI 18.000 Sterlin, Audi A3 1.6 TDI da 21.000 Sterlin. Şimdi bu fiyatlar Türkiye de bu kadar yakın olsa kimse ne Golf alır ne Hyundai herkes gider Audi alır. Ama el oğlu için aynı segmentte bir Hyundai ile Audi’nin fiyat farkı 3000 sterlin burada ne kadar 30-40 bin civarı 🙂 Buyrun buradan yakın. Hyundai’yi hala 1990’larda ki haliyle hatırlayanlar veya dışarıda Accent’den başka bir modeline binmemiş olanlar için kötü algıyı anlayabiliyorum ama Tuscon kötü bir araç diyen kusura bakmasın ama araba işinden zerre kadar anlamıyordur. Eleştirilecek yerleri yok mu? Hangi aracın yoktur? Herkesce bilinen kusuru en az marka ve modellerin de fiyatları ortada. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

  18. Arkadaşlar çok yakıyo bakın 1.2 turbo qasqai karma tüketim 6.9lt. 1.6 tucson 8.6lt hele 1.6 turbo gdi alırsanız yandınız 9.8 lt.Dizel alırım derseniz de 8 lt yakıyor. Hyundai bu motoru değiştirmedikce fazla bir yol kat edemez.Bu değerlerin fabrika verisi olduğunu gerçekde dahada artacağını hatırlatırım.Araç ne kadar iyi olursa olsun bu değerlerle alınmaz.

  19. hyundai tucson’un test videosunda Hyundai Tucson arka fren lambaları yanıp sönüyor, o nasıl bir durum çok güzel duruyor? 5.38 deki gibi olan durum. 7.45’te de oldu. Bu neden oluyor, bir sistem mi takılıyor? Kendi arabama yapabilir miyim?

    1. çekimden kaynaklanıyor, ledlerin frekansıyla kameranın frekansının çakışmasından dolayı.
      Araçta olan bir sistem değil.

  20. @admin @sinan @and abilerim şimdi arbanın led farlarını beğenmediniz ya led standartlarının mı altında yoksa holojenden demi kötü ?

  21. Araziye uygun deil demişsiniz hem şanzıman olarak hem 4×4 olarak.e nerde kullancağız biz bu arabayı bence asıl amacına hizmet etmiyor ozaman.tamam her gün araziye çıkılmaz ama yeri gelir çıkılır yada çok yoğun karda buzda vs gidilmesi gerekebilir!!!

  22. Hocam öncelikle test sürüşleriniz mükemmel çok iyi anlatıyorsunuz. Ben araba almayı düşünüyorum 2 araba arasında kaldım a Hyundai tucson vs yoksa BMW 3,16 i mi hangisini alsam daha iyi olur siz olsanız hangisini alırsınız ikiside 2,el .

  23. Yeni Tucson çok şık olmuş ama araziye uygun bir araç olacaksa Ford Kuga en büyük favorimdir. Tucson’un dış tasarımı dışında Kuga’ya karşı başka hiçbir avantajı yok. Hyundai’nin hızlanma değerleri ve vitesi daha iyi. Ford’un servis masrafları daha ağır, şanzımanı eski, tasarımı da eskimeye başladı gibi iddialar var ne kadar doğru bilinmez Yeni Tucson’un bence en kötü yanı çok yakıyor olması tıpkı diğer Hyundai modelleri gibi. Bkz: Starex. Tucson yakıtı su gibi içiyor

  24. Hyundai Tucson, 1.6 litre, 177 beygirlik, otomatik, 4×4 lük aracını test ettim.Konfor ve sürüş özellikleri yönünden mükemmele yakın bir araç.sakin kullanımlarda abartılı olmayacağını düşündüğüm yakıt sarfiyatının olumsuz özellikleri arasında gösterilmesi bu araca biraz haksızlık olduğunu düşünüyürum.Daha önceden Honda Civic kullanan birisi olarak Civic in daha fazla yaktığını düşünüyorum.Koreliler çok aşama kaydetmiş durumdalar.Arazi performansının sınırlı olması çokta önemli olmadığı kanaatindeyim.Arazi için başka seçenekler de var.Örneğin subaruXV, Ford Kuga gibi.Yakıt olarak birbirine çok yakın araçlar.Ama tasarım olarak Tucson bir adım önde diye düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu