Haberler

Goodyear dört mevsim lastiği




Vector 4Seasons; Goodyear’ın 30 yıllık dört mevsim lastiği deneyimi ile Audi, Fiat, Ford, Jeep, Opel, Renault ve Volkswagen gibi önde gelen otomotiv markalarının araçlarına orijinal ekipman seçilerek edindiği bilgi ve tecrübeler ışığında geliştirildi.

Goodyear’ın ikinci nesil Vector 4Seasons lastiği, mevsimlere göre lastiklerini değiştirmeyi tercih etmeyen sürücülerin farklı taleplerini karşılamak üzere tasarlandı. Goodyear, yeni dört mevsim lastiği Vector 4Seasons ile dört mevsim lastik segmentinde, pek çok ödüle sahip bir önceki nesil lastiğin yerini almaya hazırlanıyor.

Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Mahmut Sarıoğlu, “Yeni nesil Vector 4Seasons lastiğimiz; Goodyear’ın bu segmentte 30 yıllık bir zaman içinde sahip olduğu mühendislik ve inovasyon gücüne, tüketici ihtiyaçlarına ve lider otomotiv markalarının araçlarına orijinal ekipman seçilerek edindiğimiz tecrübelere göre geliştirildi. Goodyear, 1980’lerin ortalarında dört mevsim lastiği konseptini ilk kez piyasaya sürdüğünden bu yana, bu segmentte pazar lideri pozisyonunu elinde bulunduruyor. Goodyear, ülkemizde de dört mevsim lastik denildiğinde akla ilk gelen markalardan biridir” dedi.

Goodyear Vector 4Seasons ile her mevsimde üstün performans!

Yeni Goodyear Vector 4Seasons, özellikle kış mevsimini daha ılıman geçiren bölgelerde yaşayan tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirildi. Önceki nesliyle karşılaştırıldığında, yeni Vector 4Seasons lastiği, sırtındaki küçük bloklar sayesinde karlı zemindeki genel performansını artırırken, geniş kanalları ile buzlu zemin üzerinde daha üstün bir performans sunuyor.

Kış sezonunda her yerde kar yağışının yoğun bir şekilde yaşanmaması sebebiyle Goodyear, yeni nesil Vector 4Seasons’ın özellikle ıslak, çamurlu ve buzlu zeminlerdeki performansını daha da iyileştirmek amacıyla bir önceki nesilde kullanılan silika oranı artırırken, lastiğin geliştirilmesinde SmartTred Teknolojisi’ni kullandı. Vector 4Seasons, hidrodinamik kanallar dahil edilmesiyle, ıslak ve çamurlu zeminlerde daha yüksek suda kızaklama direnci sunuyor. Yeni nesil Vector 4Seasons aynı zamanda, üç boyutlu dişler ile sağlanan artırılmış sırt sertliği sayesinde, kuru zeminde de bir önceki nesle göre daha üstün yol tutuşu ve denge sunuyor.

“Goodyear’ın önceliği, tüm mevsim ve yol koşullarında güvenliği artırmak!”

Goodyear’ın Vector 4Seasons serisini geliştirirken, bu lastiğin hem gerçek anlamda bir dört mevsim lastiği olmasına, hem de kış mevsiminde karşılaşılan zorlu hava şartlarına uygunluğunu sağlamaya odaklandıklarını vurgulayan Sarıoğlu, “Tüketicilerimizin tüm mevsim ve yol koşullarında, güvenliğini artırmak üzere lastikler geliştirmek Goodyear’ın ana önceliğidir. Yeni nesil Goodyear Vector 4Seasons lastiğimizi tercih eden tüketicilerimizin her mevsimde kendilerini güvende hissetmelerini sağlayarak, bu vaadimizi yerine getirme konusunda yaptığımız çalışmaların somut bir kanıtıdır” dedi.

TÜV SÜD: “Vector 4Seasons, önde gelen rakiplerine göre karlı zeminde %12 daha kısa fren mesafesi sunuyor”1

Alman bağımsız test kuruluşu TÜV SÜD tarafından gerçekleştirilen testler, Vector 4Seasons’ın, önde gelen rakiplerinin ortalamasına göre karlı zeminde %12 daha kısa fren mesafesiyle bir lider olduğunu kanıtlıyor. Aynı testler, Goodyear Vector 4Seasons rakiplerinin ortalamasına göre karlı zeminde %19 daha iyi yol tutuşu ve buzlu yolda %13 daha kısa fren mesafesi sunduğunu gösteriyor.[1]

Özellikle kış mevsimini daha ılıman geçiren bölgelerde yaşayan tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen Goodyear Vector 4Seasons, Türkiye’de Eylül 2015 itibariyle satış noktalarında yerini aldı. Goodyear Vector4Seasons ürün gamına, 2016 yılının başlarında üç farklı ebatta RunOnFlat (ROF-Patlasa da giden) modelin eklenmesiyle birlikte toplam 43 farklı ebada ulaşacak.


[1] Önde gelen üç rakibin ortalamalarına kıyasla. Aralık 2014 ve Ocak 2015’te TÜV SÜD Otomotiv tarafından ölçülmüştür; Lastik Ebadı: 205/55R16 94V; Test Aracı: VW Golf 7; Test Merkezi: SaariselkaIvalo (FI), Mireval(F), Montpellier (F), TÜV SÜD Allarch(D), TÜV SÜD Garching(D); Rapor no: 713051337

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. aslında yaz kış ayrı alan geçekten (enayi olmasa da) kötü bir pozisyonda kalıyor..
    hareket halindeki lastik beklemiş lastikten daha verimli olacağı için mantıklı bir seçim olacağını düşünüyorum ben..

    kısa kış geçiren Türkiye gibi ülkelerde en ideal lastik bence.. 1-2 ay hava 7 derecenin altında kalıyor
    dolayısı ile sürekli sök tak ve rot balans ayarı yapmaktansa 2-3 yılda bir lastik değiştirmek daha mantıklı göründü gözüme

  2. Yılda 8000km yapan biri olduğum için yaz kış lastik almak istemiyorum. Michelin cross climate mi yoksa bu lastiği mi önerirsiniz? Lastik ölçüm 195-55-16 ve önceliğim sessizlik ve konfor.

  3. Cross Climate da kış lastiği logosu var Sanırım bunda da mevcut. Adam gibi bir karşılaştırma testi gerekir şimdi.

  4. Golf 7’de Michelin Cross Climate kullanıyoruz gayet memnunuz, yumuşak hamurlu, özellikle yağmurda tutuşu iyi. Kış lastiği sertifikası var fakat yazın 35 derecedeki performansı da çok iyiydi. Bakalım bir de kışın 7 derecenin altında deneyeceğiz. Tek sıkıntısı görüntüsü. Yazın kış lastiğiyle dolaşıyor izlenimi veriyor 🙂

    1. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Hangisinin fiyatı uygunsa onu alacağım gibi gözüküyor. İkisi de çok benziyor birbirine.

  5. Merhaba. İzmir Balıkesir illeri için önerebileceğiniz 4 mevsim lastiği var mı? aşırı yağmur ve seller için goodyear gen 2 için lastikçi fazla dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu