Haberler

Lexus kartondan araba üretti




Son yıllarda otomobillerin ağırlıklarını azaltmak için araçların gövdesinde başta fiber ve elyaf olmak üzere pek çok yeni malzeme ve teknoloji kullanılmakta. Premium otomobil markası Lexus, bunu bir adım öteye götürerek gövdesi kartondan yapılmış çalışan bir otomobil üretti.

Lazerle kesilen her biri 10 mm kalınlığında yaklaşık 1700 parçanın birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan araç, markanın IS Sedan modeliyle aynı tasarımı taşıyor. Bir kağıt katlama sanatı olan origamiden ilham alınarak oluşturulan arabanın her bir parçası numaralandırıldı ve birbirinden kopmaması adına ahşap tutkalıyla yapıştırıldı.

Üç aylık bir çalışmanın ürünü olan “Origami Car” elektrik motoru sayesinde çalışır vaziyette, hatta hareket dahi edebiliyor fakat aynaları, göstergesi ve diğer elektronik fonksiyonları tabi ki çalışmıyor. Tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapılan araç bu sebepten dolayı yollara çıkamayacak, fakat Origami Car otomotiv sektörünün ne kadar ilerlediğinin bir göstergesi olarak büyük bir önem arz ediyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Lexus boş işleri bırak da TR için lüks ama standart fiyatlarda bi araba üret be hacı 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu