Haberler

M4 GTS Tokyo’da tanıtıldı!




Yırtıcı M Gillerin 4 Numaralı üyesi M4 özel bir versiyonunu satışa hazırlıyordu. Şimdi ise o M4 GTS Tokyo’da tanıtıldı.

Gövde olarak M4’ü özelleştirerek ortaya çıkardıkları body kit, aerodinamik kaput ve spoiler ile birleşince otomobilin sportif kimliği bir hayli öne çıkmış. Farklı materyaller kullanma konusunda da hiç cimri davranmayan BMW kullandığı karbon fiber difüzör, karbon-elyaf bagaj kapağı ve titanyum egzoz sistemiyle çeşitliliği arttırmış.

Kozmetik olarak LED farlar ve OLED stoplara sahip olan model, yol tutuşa da etkisi olan M hafif alaşım jantların beraberinde Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerle yere oturuyor.

Tasarımcılar iç mekanda Alcantarayı direksiyon dahil her noktada fazlasıyla kullanmaya çalışmış. Deri ile karışık bir biçimde koltuklarda da yer alan Alcantara aracın sportif kimliğini iç mekanda da korumasına yardımcı oluyor. 3 noktalı emniyet kemerleri ve daha hafif orta konsolla kullanıcılarına sunulan M4 GTS’de tercihe bağlı olarak kapılar kapı kolları yerine M renklerinin üzerinde bulunduğu bir kayış yardımıyla açılabiliyor.

Arka koltukların söküldüğü modelde bu alanda bir rollcage bulunurken açıkta kalan bölme yine Alcantara ile kaplanmış.

Sıra geldi motora. Kaputun altında beliren 3 litrelik 6 silindirli Twin Power Turbo ünite su enjeksiyon sistemiyle birlikte güç değerlerini 500 beygir ve 600 Nm tork olarak belirlemiş. M modelleri için özel olarak geliştirilen çift kavramalı 7 ileri M DCT şanzıman bu güç değerleriyle birleşince modelin 0’dan 100 km/s hıza 3.8 saniyede çıkmasını sağlıyor. Böylesine güzel bir akselerasyon değerine sahip olan M4 GTS’in son hızı ise 305 km/s olarak belirtilmiş.

Tanıtım tarihi olarak verilen 30 Ekim’e 2 gün kala her şeyiyle aydınlanan M4 GTS, fiyat konusunda ise hiçbir ibareye yer vermiyor. Belkide en iyisi 30 Ekim’i beklemektir…

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Fotoğraflar’dan bile ne vaat ettiğini çok net gösteriyor ki kullanıcısına neler yaşatır . Ülkemizde m3 csl gibi 1 veya 2 adet kadar rastlanır .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu