Haberler

Mazda’dan Rotary’li konsept




Mazda, beklenen RX-VISION konseptini Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Mazda’nın bir gün gerçeğe dönüştürmek istediği bir gelecek vizyonu olarak lanse edilen otomobil, arkadan itişli ve KODO tasarım anlayışına sadık kalınarak tasarlanmış.

Otomobilin önü dikkat çekici bir ızgara ve tampondaki liple desteklenen agresif bir tasarıma sahip. Bunun yanında arkaya yatık bir ön cam, havalandırma girişlerine sahip kaput ve büyük jantlar otomobilin ön tasarımını tamamlarken; arkaya doğru ilerledikçe çamurluklardaki hava girişleri ve çift çıkışlı eksoz sistemini barındıran arka difüzör de dikkat çekiyor.

İç mekanda minimalist bir tasarım tercih eden Mazda; deri kaplı ön konsol, 3 kollu direksiyon ve özel tasarlanmış bir gösterge paneli kullanmış. Metal pedallar ve karbon fiber trim de diğer iç mekan detayları arasında.

Gelelim kaputun altına. Otomobil, gücünü yeni SKYACTIV-R rotary motordan alıyor. Bu motorun özellikleriyle ilgili bilgi verilmemiş olsa da Mazda’nın açıklamasına göre üretici, bugüne kadar hep rotary motor üzerine araştırma ve geliştirme yapmayı sürdürmüş ve SKYACTIV-R motoru da teknolojiyi alışılmışın dışında kullanarak engelleri aşmak için tasarlamış.

Mazda CEO’su Masamichi Kogai yaptığı açıklamada RX-VISION konseptiyle ortaya koydukları bu vizyonla ilgili daha fazla bilgi vermeyi dört gözle beklediğini söyledi. Kogai, Mazda’nın sürekli kendini geliştirerek müşterileriyle özel bir bağ oluşturup onlar için tek marka olmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bir numaralı fotoğraftan öyle güzel masaüstü arka planı oluyor ki anlatamam 🙂

  2. Şu kaputu uzun arkası kısa arabalara bayılıyorum ya. Başta F12, sonra SLS adeta mermi gibi gözüküyor makineler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu