Sizden Gelenler

Otopark Takipçisinin Pist Günü II




Takipçimiz Rahmi Tanır’ın, FD6 Civic’i ile katıldığı pist günlerinin 2.si.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Rahmi emeğine sağlık, video süperdi. El freni de bonus olmuş güzel olmuş 🙂

  2. Standart bir arabanın bu işleri yapması için üzerindeki motor çok uygun
    öyle böyle gidişi yok ama devir çevirmesi olsun eksantriğe zincir ile dönüş vermesi filan korkutmadan gazlamaya müsait 🙂

  3. Rahmi bey sizi tebrik ediyor ve Otopark’a olan katılarınızından dolay çok teşekkür ediyorum. Kesinlikle videoların devamını bekliyorum.

  4. Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Umarım ki otopark’ın kalitesine yakışan videolar hazırlama seviyesine biraz daha yaklaşırım. İnşallah bu işin devamını getirmeyi planlıyorum.

  5. Rahmi bey, heel and toe ve rev match üzerine biraz çalışırsanız pisti çok daha rahat dönersiniz. Tebrikler

    1. Kesinlikle haklısınız. fren sonrası vites küçültmelerde tekerleklerin hafiften de olsa kilitlenme hissiyatı videodan bile belli oluyor. Ama FD6’ların gaz pedalının komfor amaçlı alt kenardan yere basit olmasının da etkisiyle bu araç malesef hill&toe’ya çok müsait değil, bi de benim de pek gözüm yemiyor hill&toe yapmaya:)

    1. 0-2000cc’de 1. araç Subaru BRZ (2000cc motor) zamanı 1:12, 2. olan araç Ülkü yarış pistinin yarışlar için özel hazırladığı Siena’lardan biriydi (1600cc motor ama araçta özel süspansiyon, iç trim tamamen sökülmüş, slick lastikler falan var). O da 1:13 yaptı.
      Katılan araç sayısı çok olduğundan kategoriyi çok geniş tuttular, ondan aslında adaletsiz bir durum oldu. Normalde yeterli katılım olduğunda, Siena’lar için ayrı , 0-1600 atmosmerik için ayrı, 1600 atmosferik üstü ve turbolu araçlar için ayrı kategori yapılıyor. o zaman daha yakın sonuçlar çıkıyor ortaya.

    1. doğrudur, falken zeix 17/45/215 ölçülerinde. geçen sene jantla lastiği değiştirirken, falken’in fiyatları michelin ve continental’e göre avantajlı olduğundan tercih etmiştim. hatta eski corsam’da da falken kullanmıştım. Parlamış asfaltta çok iyi tutmuyor ama onun dışında kötü olmayan zeminlerde fena değil. Bunlar bitince inşallah continental sport contact 5 alacağım.

      1. Anladım. bende petlaslardan sonra bu modele geçtim. Yol tutuşu olarak çok beğeniyorum (yağmurlu günler hariç). teşekkürler yorum için 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu