Haberler

Porsche 911 GT3 RS’den şikayet var




Porsche 911 GT3 RS’in Cenevre Motor Show’daki görkemli tanıtımının ardından otomobille alakalı gelen geri bildirimler, mükemmel bir performansa sahip olan GT3 RS için can sıkacağa benziyor.

GT3 RS’e sahip olan bir kullanıcı tarafından rapor edilen bu sorun, kullanıcıya göre aerodinamik body kit ile alakalı. Aracını aldıktan sonra soluğu Almanların ünlü Nürburgring pistinde alan Bay X, yüksek downforce’un üretildiği anlarda süspansiyonun bu kuvvetle başa çıkamadığı için bazı hasarların meydana geldiği şikayetiyle Porsche’a bildirimde bulundu.

Stock bir GT3 RS ile Nürburgring pistinde birkaç tur atan sürücü, tur esnasında ortaya çıkan seslerin ardından birkaç tur sonra otomobilini kontrol ettiğinde ön tampon altı spoiler ve çamurluk davlumbazlarında hasarlanmaların olduğunu dile getirirken bu hasarların sadece ön akslardaki bir problemden kaynaklandığını belirtiyor. Aracından gelen normal sesleri bile sanki bir problemmiş gibi gören pimpirikli bir sürücü olmadığını ispatlamak istercesine pistte attığı turun videosunu da paylaşan Bay X, böylece sürüş esnasında çıkan seslerin daha iyi anlaşılmasını sağlamış.

Yapılan şikayet sonucunda Porsche’nin ne gibi bir cevap verdiği şimdilik bilinmezken, pistte geliştirilen bir otomobilin böylesine bir hataya sahip olup olmadığı konusu ise ileriki zamanlarda netleşecek.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Porsche’den açıklama geldi. Söz konusu araçta önerilen lastik ebatından daha geniş lastikler kullanılmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu