Haberler

Prius’dan yeni detaylar




Geçtiğimiz ay yapılan tanıtımının sonrasında Toyota, yeni geliştirilen TNGA platformunda üretilecek Prius’un tüm teknik detaylarını yayınladı.

Otomobil gücünü aynı 4 silindirli 1.8 litrelik VVT-i benzinli üniteden alırken, yapılan kapsamlı revizyon sonrası dizel motorlarla yaklaşık aynı seviyede bir termal verimlilikle çalışabiliyor. İlk çalıştırmada motorda dolaşan soğutma sıvısı hacmini düşüren çift soğutma sistemi ve düşük vizkoziteli yağ kullanımı bu verimliliği arttıran unsurlardan.

2016-toyota-prius-22

4 silindirli DOHC motorun ürettiği değerler 5200 rpm’de 97 HP ve 3600 rpm’de 142 Nm olarak belirtilmiş. 73 HP üreten elektrik motoru ise yeniden tasarlanarak mekanik kayıpları %20 azaltmış durumda. Elektrik motorlarını besleyen bataryalar ise yeni NiMH üniteler olacak ve önceki jenerasyondan farklı olarak bagajda değil arka koltukların altında olacak. Bu sayede önceki Prius’lardakinin aksine bagaj kapasitesi etkilenmeyecek. Akünün de bagajdan motor bölmesine alınmasıyla bagaj hacmi 502 litreye yükselmiş.

Toyota, yeni Prius’u 28 Ekim’den itibaren Tokyo Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. özellikle mi çirkin tasarlıyorlar yoksa yüz şekli anlayışları farklı diye mi böyle oluyor acaba

    1. Aslında içi hiç fena değil ve önü de kötü sayılmaz ama arka tarafı hiç mi hiç olmamış. Farklı yapıcaz diye zig-zag’lı garip bir arka far grubu kullanmışlar.

  2. Kısa süre sonra Hyundai de prius’a rakip model çıkaracak , sanırım bu çirkin makineye katlanmaya gerek kalmayacak 🙂

  3. bence bu arka tasarımın tek sebebi rüzgar …
    tmm ayrodinamik olacaksın ama b.kunu da çıkartmamak gerek
    çok çirkin arkası hem de göreceli değil görecesiz çirkin 😀

  4. Ben bunun güncel versiyonun inceledim, Nasıl desem içi felan Accent ERA dan hallice kalitede. ZAten amerikalılan taksi diye binip gittikleri bir otomobil. Fakat ülkemizde ateş gibi pahalı. Plastik kırılcak gibi. Dokunma hissi kötüydü.
    Araba nın bu hali eyri büyrü yamuk bişiy olmuş. En güzel prius ikinci nesil prius bence.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu