Haberler

Rallici Focus ST görücüye çıkıyor




Ford, Rally Innovations firmasıyla birlikte geliştirdiği Yeni Focus ST’yi SEMA(Specialty Equipment Market Association) Show’da sergilemeyi planlıyor.

Agresif bodykit ile karşımıza çıkan otomobilde ilk olarak; alüminyumdan imal edilmiş üç parçalı tampon altı lip, marşpiyeller, devasa arka kanat ve kaput havalandırması dikkat çekiyor. Standart Focus ST’den daha iyi yol tutması için çamurlukları genişletilerek iz açıklığının arttırıldığı model, 19-inch Rays 57 Xtreme jantları ve Nitto NT555 lastikleriyle sürüş dinamizmini doruklara çıkartacak gibi görünüyor. JDM Aero kaput kilidi ve Beat-Sonic Blaid anten gibi görselliği arttıran bazı parçaların kullanıldığı Focus ST, ayrıca kırmızı renkli gövde parçalarıyla da ilginç bir kontrast oluşturmuş durumda.

İç mekanıyla alakalı herhangi bir fotoğrafı paylaşılmayan Focus ST, Ford yetkililerinin belirttiğine göre, Cusco/Bride Euroster II+C yarış koltukları ve dört noktadan bağlantılı takla barının yanında Sony Premium müzik sistemiyle donatılmış. Ağırlığı azaltmak amacıyla arka koltuklarının söküldüğü belirtilen otomobilin iç mekanındaki tüm aydınlatmalar ise LED’le değiştirilmiş.

Performans olarak baktığımızda ise Greddy Airinx emiş sisteminin kullanıldığı belirtilen otomobil, ayrıca spor egzoz sistemi ve yeni alüminyum intercooler ile donatılmış. COBB Tuning Accessport V3 sistemi sayesinde 4 silindirli 2.0 lt’lik EcoBoost motorunun standart 250 BG ve 366 Nm tork değerlerinden çok daha fazlasına sahip olacağı ifade edilen Focus ST’nin, teknik özellikleriyle alakalı detaylı bir bilgi bulunmuyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu