Haberler

Rallikros eski günlerine dönüyor




2015 TOSFED Rallikros Kupası ilk 2 yarışı, 24-25 Ekim tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından, Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi parkurunda gerçekleştirilecek.

Uzun süredir otokros olarak tekli kalkış formatında düzenlenen yarışlar, 2015 sezonunda TOSFED Rallikros Kupası adı altında eski yıllarda kıran kırana mücadelelere sahne olan çoklu çıkış formatında gerçekleştiriliyor. Sezonun ilk 2 yarışı, 24-25 Ekim tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) ve Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından, Bursa İznik Gölü Kenarında yer alan Orhangazi parkurunda gerçekleştirilecek. Hem mahalli, hem de ulusal klasmanlardan oluşan yarışlarda, Dünya Rallikros Şampiyonası’nda kullanılan joker tur da uygulanacak.

Otomobillerin teknik özelliklerine göre 3 ayrı kategoride mücadele edeceği yarışlarda, her iki günde de 11:00-12:00 saatleri arasında resmi antrenmanlar ile başlayacak, 12:30-16:00 arasındaki ısınma turları ile devam edecek. Organizasyonlar 16:00-17:00 saatleri arasında koşulacak olan yarı final turlarının ardından, saat 17:30’da final turları ile son bulacak. Her iki yarışta dereceye giren sporcular 13 Eylül Pazar günü saat 18:45’te İskele Pub’da düzenlenecek ödül töreni ile kupalarına kavuşacaklar.

Ayrıca aynı hafta sonu Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) de, “Sprint Rally” adı altında uzun süredir özlemi çekilen gece rallisi düzenleyecek. Orhangazi Belediyesi katkılarıyla düzenlenen ralli, 24 Ekim Cumartesi akşamı 18:45′da İskele Pub önünden başlayacak ve saat 21:43′ten itibaren yine aynı noktada son bulacak…

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu