Dikkat ÇekenlerHaberler

Sinir bozucu 10 yolcu tipi




Bazen tek ihtiyacınız siz, arabanız ve boş yollardır. Ama bu birleşimde dahi keyfinizi kaçırabilecek bir şey var. Ne mi? Sinir bozucu bir yolcu. Hepimizin çevresinde olduğunu varsaydığımız bu yolcu tipinin en nefret edilen 10 davranışını sizler için sıraladık.

1. Kapıyı hızla kapatanlar

Kapıyı hızla çarpanlar

Sinir bozucu bu arkadaşın yaptığı ilk davranış kapıyı savaştaymış gibi kapatmak. Tüm gücünü uygulayarak kapıyı kırman gerekmiyor arkadaşım. O bize de lazım.

2. Yiyeceğinin kırıntılarını dökenler

Kırıntılarını arabaya dökenler

Ya dökülmeyecek bir şey ye ya da dışarıda ye arkadaşım. Dökülen her parçada biraz daha sinirleniyoruz!

3. Sevdiğin müziği değiştirenler

Sevdiğin müziği değiştirenlerBen senin evine geldiğimde sevdiğin diziyi kumandayı alıp değiştiriyor muyum? Sen de benim müziğime dokunma!

4. Klimanın ayarlarıyla oynayanlar

Klimayla oynayanlar

Arabayı kullanan kişi en rahat olması gereken kişidir. Sen neden onun rahatını bozuyorsun ki? Kendine göre ayarlamış işte.

5. Camı açanlar

Cam açanlarArabanın içi tam istediğin sıcaklığa gelmiş, müziğin de açık keyifli keyifli gidiyorsun. O da ne? Yandaki camı açtılar. İdeal sıcaklığın bozulduğuna mı kızacaksın yoksa gelen rüzgar sesine mi? Bir de arabayı yeni yıkattığınızda camı açanlar var. Onlardan bahsetmek bile istemiyorum.

6. Ayağını cama yaslayanlar

Ayağını cama dayayanlar

Birisinin senin kullandığın arabada rahat olmasını, gerilmediğini görmek güzel. Fakat o da ne? Ayağını oraya koymak neden arkadaşım o kadar da rahat olmamalısın bence. Yan ayna kullanımını engellemenin yanında arabanın içini kaplayan koku da cabası. Bu arkadaşı vazgeçirmenin en iyi yolu bu oturma şeklinin hiç güvenli olmadığını söylemek sanırım.

7. Kapı koluna sarılanlar

Kapı koluna sarılanlar

Birisine seni bir yere bırakması için yeteri kadar güvenmeyebilirsin. Fakat kapı koluna hayatın ona bağlıymışcasına tutunmak neden? Derhal arabamdan in ve uzaklaş!

8. Arka koltuk şoförleri

Arka koltuk şoförleri

Yolda giderken birinin size kör noktanızda olanlardan bahsetmesi, veya bir şey istediğinizde yardım etmesi güzel. Fakat gördüğü her trafik ışığında uyaran, trafik olduğunda frene bas diyen, ya da yaptığınız her şeyde sizi eleştiren insanlarla yolculuk etmek gerçekten bir kabus olabilir.

9. Gereksiz uyarı yapanlar

Yan koltuk navigasyonu

Daha önce hiç gitmediğiniz bir yere gittiğinizde, yanınızda oturan veya aracı kullanmayan herhangi birisinin sizi yönlendirmesi gayet doğal ve faydalı. Fakat size “Buraya hızlı girdin” ya da “Biraz daha hızlan” gibi komutlar vermesi onun işi değil. Yola bakmak bizim işimiz, sen sadece gideceğim yönü söyle yeter!

10. Çevreye bakmadan kapıyı açanlar

Kontrol etmeden kapıyı açanlarBirinci maddede bahsettiğimiz kapıyı sert kapatanlarla aynı kişi olması muhtemel arkadaş. Kapıyı açarken bir an olsun çevresine bakmayan insan tipi. Arkadan araba geliyor mu? Yanda duba var mı? Bir kere olsun bakmak yok. Kapının hala sağlam kaldığına şükretmek lazım.

 

 

 

 

 

aesert

Çocukluğunu halı üstüne kurduğu hayali pistlerde geçiren bir otomobil tutkunu. 1994 doğumlu. Muhasebe ve Finansal Yönetim öğrencisi.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. İçi yeni temizlenmiş aracın her yerine ayak izi bırakmaları.
    Yolcunun unuttuğu boş pet şişe.
    Çamurlu ayakkabıyla binmek.
    Açtıkları kapının kaldırıma çarpması.
    Aracı kaça aldın diyip bu araba bu kadar etmez demeleri.

  2. Arabaya çocuk binmesi. Pis ayaklarıyla koltukta ayağa kalkması, annesinin/babasının bir şey söylememesi ve sizin de kendinizi zor tutmanız..

  3. En sinir bozucusu bunların nerdeyse hepsini yapan yolcu tipidir.Hareket halinde arabadan itilip müziğin sesi açılıp şarkıya eşlik ederek yola devam edilmesi gerekir 🙂

  4. Yeni şoförlere benim bir tavsiyem var. 4-5 ayınızı doldurana kadar babanızın yanında araba kullanmayın.

  5. Aracımda canımı sıkacak yahut aracıma zarar verecek davranışta bulunan kim olursa olsun uyarırım. Hiç de çekinmem. Ben başkasının arabasına neredeyse galoş giyip binecek kadar özen gösteriyorsam başkasından da özen göstermesini beklerim.

  6. Konudan aklıma geldi, bir gün 4 “şoför” bi arabaya bindik gidiyoruz, kavşakta birisi bize yol verdi, hepimiz şoförüz ya, arabadaki 4 kişi birden “sağol” anlamında elini kaldırdı… Sonra yarıldık tabi :)))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu