Haberler

Toyota 2015’in en değerli global otomotiv markası seçildi




Dünyanın en büyük marka danışmanlığı şirketi Interbrand’in her yıl düzenli olarak yayınladığı en değerli global markalar listesi açıklandı.

2015’in en değerli global markaları listesinde Toyota, %16 büyüme ve 49 milyar dolarlık toplam değeri ile otomotiv alanında liderliği kimseye kaptırmazken, Top 100 sıralamasında da 6. sıradan kendisine yer buldu. BMW, %9 büyüme ve 37 milyar dolarlık toplam değer ile otomotiv şirketleri arasında 2., Top 100’de 11. sıraya yerleşirken her iki listede de hemen bir sıra geride bulunan %7 büyüme ve 36 milyar dolar değeri ile Mercedes-Benz takip ediyor.

Listede yer alan diğer markalar sırasıyla Honda, Volkswagen, Ford, Hyundai, Audi, Nissan, Porsche, Kia, Chevrolet, Land Rover ve bu yıl listeye ilk defa giriş yapan Mini oldu. Otomotiv markaları içinde en fazla büyümeyi yakalayan marka %19 ile Nissan olurken, marka değerinde %9’luk kayıp yaşayan Volkswagen düşüş yaşayan tek otomotiv markası oldu.

liste

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Muhtemelen hayatım boyunca bir Toyota almayacağım , ama Toyota ‘ya saygı duyuyor ve seviyorum…

  2. Toyota’nın başarısı takdirlik. Çok başarılı bir firma. Bir de SUV’lere düşük hacimli dizel motor getirse tam olacak.

  3. Araç alırken golf ve auris arasında gidip geldik. Auris aldık ve hiç pişman değilim. Golf alsaydık 5 yıl sonra satmak zorunda olurduk ama Toyota rahat 10 yıl goturcek gibi hissettiriyor. Önceki modellere bakarsak bu hissiyat da doğru bence. Araç çok oturaklı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu