Haberler

V2 Challenge İstanbul 5. kez start alıyor




Yarışmaya yeni başlayan pilot adaylarının katılabileceği V2 Challenge yarışları İstanbul’da düzenlenecek. Motorsporlarına başlamak için en uygun yarışma imkanı sunan ve Türkiye’nin yarış otomobili VOLKICAR ile düzenlenen V2 Challenge’a başvurular başladı. 

İzmit Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenecek V2 Challenge’ın ilk yarışı 29 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek. Toplam 3 ayaktan oluşacak serinin diğer yarışları 12 Aralık ve 19 Aralık tarihlerinde organize edilecek.

İsteyen herkes katılacak

Otomobil ve spor kültürünü bir araya getirerek motorsporlarının Türkiye’de tabana yayılması konusunda katkı sağlayan V2 Challenge, motorsporlarına daha çok sporcu kazandırmak amacıyla isteyen herkesin uygun bütçeyle yarışmasını sağlıyor.

Başarılı Pilotlar’a para ödülü

Pilotlar açısından V2 Challenge İstanbul’u özel kılan sadece kullanılan otomobil ya da ilk defa yarışacak olmaları değil.V1 Challenge’tan sonra V2 Challenge’da da şampiyona sonunda ilk üç basamağı elde eden pilotlar para ödüllerine kavuşacak. Şampiyona da birinci olan pilot 6.000 TL, ikinci olan 3.000 TL ve üçüncü olan da 1.000 TL’lik para ödülünü kazanacak. V2 Challenge’ın birincisini 3 yarıştan toplanacak puanlar belirleyecek. V2 Challenge’ın birincisini 3 yarıştan toplanacak puanlar belirleyecek. 3 yarış sonunda en fazla puanı toplayan pilot V2 Challenge İstanbul’un kazananı olacak. Puan eşitliği durumunda en çok birincilik, eşitlik bozulmazsa en çok ikincilik kazanan pilot birinci olarak ilan edilecek.

V2 Challenge öncesi VOLKICAR Workshoplar devam ediyor

Türkiye’nin tek özgün yarış otomobili olan VOLKICAR’ın direksiyonuna geçmek ve V2 Challenge pilotlarının yaşadığı heyecanını yaşamak için VOLKICAR Workshoplar her yaştan herkese açık. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü içinde bulunan Volkan Işık Araena’da düzenlenen VOLKICAR Workshop’lar yarım gün sürmektedir. Sabah saat:10.00’da başlayan dersler VOLKICAR ile ilgili bilgilendirmeyle başlayıp 13:00’e kadar pratik eğitimler ile devam etmektedir. Motorsporlarına gönül veren herkesin katılabileceği bu eğitimler sonrası isteyenler, V2 Challenge İstanbul Kupası’nda da yarışma şansına sahip olabilir. V2 Challenge İstanbul Kupası’yla ilk yarış deneyiminizi yaşayarak, kıran kırana geçen mücadeleye siz de dahil olabilirsiniz.

V2 Challenge İstanbul Yarış Tarihleri

29 Kasım 2015 Pazar

12 Aralık 2015 Cumartesi

19 Aralık 2015 Cumartesi

Kayıt için: 

www.v2challenge.com

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu