Haberler

Vodafone ve Opet işbirliğinde: OTOFİLO




OPET ve Vodafone; şirket filo taşıtlarının istasyonlarda nakit para ödemeden yakıt almalarını sağlayan, dolum ve taşıtın kilometresi gibi bilgileri elektronik ortamda müşteriye ulaştıran Otobil sistemini bir üst seviyeye taşıyarak yeni bir projeye imza atıyor. “OTOFİLO Filo Yönetim Sistemi” ile OPET müşterileri filo araçlarının yönetimlerini, yakıt dolum ve tüketim bilgilerini, taşıt kilometresini ve coğrafi konum bilgilerini tek ekrandan izleyebiliyor.

Aynı ekranda iki farklı raporlama

“OTOFİLO Filo Yönetim Sistemi” kullanıcıları www.opet.com.tr adresinde bir yandan araçlarının akaryakıt tüketim raporlarını inceleyip akaryakıt ikmalini gerçekleştirirken, bir yandan da coğrafi konumlarını görerek sistem üzerinden gerekli yönlendirmeleri yapabiliyor. Filo yönetimini önemli ölçüde kolaylaştıran OTOFİLO sistemi, “akaryakıt tüketim” ve “araç coğrafi konum” olmak üzere iki farklı raporlamayı aynı ekranda takip etme olanağı vermesi nedeniyle alanında bir ilk olma özelliği taşıyor.

Engin Aksoy: “OPET müşterilerinin filo yönetimini kolaylaştırıyoruz” 

Vodafone İş Ortağım kapsamında Türkiye’de işletmelerin güvenilir teknoloji ortağı olarak Dijital Dönüşüme liderlik etmeyi hedeflediklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, OTOFİLO Sistemi hakkında şunları söyledi:

“Vodafone İş Ortağım çatısı altında oluşturduğumuz Yarına Hazırım Platformu ile işletmelerin dijital skorlarını hesaplayarak dijitalleşme konusundaki ihtiyaçlarını belirliyor ve bu ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler sunuyoruz. Bu kapsamda, otomotiv sektörüne de yatırım yapıyor ve özellikle filo yönetimi ve araç takip teknolojisi alanındaki çözümlerimizle işletmelerin verimliliğini artıracak projeler geliştiriyoruz. Ülkemizin önde gelen akaryakıt şirketlerinden OPET’le birlikte geliştirdiğimiz ‘OTOFİLO Filo Yönetim Sistemi’ ile bu alandaki başarı hikâyelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan OTOFİLO sistemiyle araçların coğrafi konum ve akaryakıt tüketim bilgileri tek ekrandan takip edilebiliyor. Zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan OTOFİLO sistemiyle OPET’in filo müşterilerine operasyonel verimlilikte büyük artış sağlama imkânı veriyoruz. Vodafone olarak, bugünden yarına hazırlanmak isteyen işletmelere uçtan uca yenilikçi teknoloji çözümleri sunmaya devam edeceğiz.”

Hakan Koca: “Opet müşterilerinin filo yönetim sistemlerini dijital dönüşüme hazırlıyoruz” 

OPET Teknoloji, Otomasyon ve Mühendislik Direktörü Hakan Koca “OTOFİLO Sistemi, üye olan işletmelerin, araç filolarını en verimli şekilde kullanma ve yönetimini sağlarken kiraladıkları veya sahip oldukları tüm motorlu kara taşıtlarının yasal süreçlere uygunluğunu, taşıtın alındığı günden satıldığı güne kadarki servis, sigorta ve garanti hizmetlerinden eksiksiz faydalanmasını da sağlıyor olacağız. Otobil sistemini kullanan araçlar için filo yönetim sistemi olarak tarif ettiğimiz “OTOFİLO”, Otobil müşterilerine maliyeti düşük, karlılık oranı yüksek bir hizmet sunarken, müşteri bağlılığını uzun dönemli korumak amaçlı geliştirilmiştir. 40 binden fazla OTOBİL sistemi kullanan filo, herhangi bir ön yatırım yapmadan bu sistemi kullanma imkanına sahip olacak.Türkiye’de teknolojinin öncüsü Vodafone ile birlikte geliştirdiğimiz bu proje ile maliyet ve zaman tasarrufunun yanı sıra müşterilerimize yeni bir teknoloji sunmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

NEDEN OTOFİLO?

Tek platformda takip imkanı: FİLO yönetimi (araç takip, araç bakım, araçlara dair vergi ödeme takibi kiralama hizmetleri,asistan hizmetleri,vb filoya ait yönetim hizmetleri danışmanlığı) ve OTOBİL’e (yakıt takip) ait tüm verilere kolaylıkla erişim ve takip imkanı sağlar.

Araçlar, Otofilo ile dijital haritalandırma sistemi kullanılarak, sokak-uydu fotoğrafı bazlı haritalar üzerinden takip edilir.

Yakıt ve zaman tasarrufu sunar.

Personel sürüş analizini gerçekleştirir.

Araçları kullanan personel, şoför takibi, performans değerlendirme ve buna bağlı sigorta, bakım maliyetlerinde düşüş sağlanır.

Araç ve sürücü güvenliğini artırır.

Anında bilgi alımı ve maliyet takibi üst noktadadır.

Filo yönetimi için kullanılacak personelden tasarruf sağlar.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu