FeaturedHaberler

Volkswagen Türkiye, iki modelinin dizel satışını durdurdu




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, katıldığı bir televizyon programında Volkswagen’in iki modelinin dizel versiyonunun satışlarının geçici süreliğine durdurulacağını açıkladı.

Volkswagen’in emisyon skandalı hakkında değerlendirmelerde bulunan Işık, Türkiye’de EA189 Euro 5 dizel motor seçeneğiyle satışı sürmekte olan Volkswagen Caddy ve Volkswagen Jetta modellerinin adı geçen versiyonlarının satışlarının bu akşam itibariyle durdurulacağını duyurdu. Bu araçların satışının gönüllü olarak durdurulduğunu ve satışların teknik güncellemelerden sonra devam edeceğini belirten bakan, Türkiye’deki mevcut araçların geri çağırma operasyonunun Almanya ile eş zamanlı şekilde gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Doğuş Otomotiv cephesinden de bir basın açıklaması geldi. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

“Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.”

Ekleme: VW grubunun emisyon skandalı Euro 6 motorları kapsamıyor. Euro 6 normuna uygun 1.2, 1.6 ve 2.0 TDI motorlu araçların satışı devam ediyor. Durdurma kapsamındaki araçlar skandala konu olan Euro 5 normuna sahip ve halihazırda sıfır kilometre satışı süren modeller.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Olan bizim passat planlarına oldu.. 2 Sene sonra bir zamanlar bunların 2. eli iyi tutuyordu diyeceğiz VW ler için.

  2. 2.0 TDI motorlu araçlar neden durmadı? Çünkü satışlarda onlardan parayı kırıyorlar ve asıl emisyon hilesi o motorlarda değil miydi? Tamamen sus payı için.

    1. Skandal Euro 6 motorları kapsamıyor, Türkiye’de Euro 5 normuyla satılan 2 model vardı onların satışı durdurulmuş oldu.

  3. şu beter olsunlar iyi olmuş diyenlere sadece gülüyorum,
    merak etmeyin Volkswagen kısa zamanda yine en iyi olacak rakiplerinin arasında

    1. Ben emisyon sorununu sadece Volkswagen motorlarında var sanıyordum motor sinan.

  4. Arkadaşlar kısa bir zaman içerisinde golf ve polo dizellerede sıçrayacak olay,sadece bir anda tüm modeller durdurulaMADI,diğer avrupa ülkelerinde bütün DİZEL modeller durduruldu,Almanya Türkiye ye, Avrupadan farklı bir dizel çeşidi yollamıyo,Doğuş Otomotiv ilk olarak böyle bir yola başvurdu,ama kaçınılmaz son gelecek malesef… ozaman ne diyoruz??
    ” BİZ DAHA İYİ YALAN SÖYLENEYENE KADAR , EN İYİ YALAN BU ” en çevreci diye reklam yapan volkswagen :):)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu