Haberler

Yeni Mercedes E serisi yakalandı




Yeni jenerasyon Mercedes Benz E serisi sedan ve station (Mercedes adıyla estate) daha önce Almanya’da kameralara yakalanmıştı.

Videolarda kırmızı sedan kısmi kamuflaj ile gizlenmişken, beyaz station wagon tavan ve aynalar harici tüm karoseri gizlenmiş bir şekilde gözüküyor. Gelecek nesil W213 kodlu E serisi, C ve S serisinde olduğu gibi Mercedes-Benz’in yeni tasarım öğelerini kullanmış.

Tasarımı bir kenara koyulacak olursa, yeni E serisinin daha büyüyeceğinden bahsedebiliriz. Ancak bu aracın büyüyen boyutlarına rağmen ağırlık artışı anlamına gelmiyor. C serisinin MRA platformunu kullanan yeni E serisi için kilolarından biraz kurtulacağını söyleyebiliriz. Bu iki videoda sadece sedan ve station modeller gözüküyor. Fakat seri daha önceden yayınlanan casus fotoğraflarda görüldüğü üzere coupe, cabrio ve daha lüks ve uzun Maybach versiyonuyla genişleyecek.

Videolarda iç mekan hakkında bilgi sahibi olunamasa da, önceki casus fotolarından bir sonraki E serisinin ön konsolunda abisi S serisinden birçok özellik ve parça alacağı görülüyor. Dünya çapında satılması beklenen E serisinin Maybach versiyonu normal versiyondan çok daha fazla arka diz mesafesi ile gelecek. E serisinin uzun şaseli versiyonu daha önce sadece Çin piyasasında satılmaktaydı.

W213 kodlu sedan E serisinin Detroit’te yapılacak olan fuarda (NAIAS) açıklanması, station versiyonun ise sedan tanıtıldıktan kısa süre sonra çıkacağı bekleniyor. Maybach modeli haricindeki tüm diğer modeller büyük olasılıkla C63 ve AMG GT’den tanıdığımız çift turbolu 4.0 V8 motor ile donatılacak ve tam anlamıyla şov yapmaya devam edecek.

 

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Yenisi mayısta geleçekmiş bayide öyle söylediler. Tasarımın cıvkı çıktı biraz ya tamam benzeşir de belli bir miktar adamlar “S”in boyutlarıyla oynayıp yeni araba yapıyorlar ya.

  2. Yeni mercedeslere ön çaprazdan bakınca arkasının yunus balığı gibi eğik inmesini hiç beğenmiyorum. tüm hepsini de bu şekilde yapıyorlar

  3. C, E ve S kasanın boyutları dışında birbirinden tasarım olarak bir farkı kaldı mı? Mercedes’in bu yeni tasarım anlayışı sadece S kasaya ağırbaşlı ve şık bir hava kattı ama C serisi boyutlarındaki bir araç için gereğinden fazla olgun durdu. Eski C serisi çok daha şık ve sportifti. E serisi de arada kalmış benzer bir tasarım. Coupe modellerin omuz çizgisinden bahsetmiyorum bile. Bakalım şu an bile hala güzel ve güncel duran BMW 5 ile nasıl bir cevap verecek?

  4. Tasarım olarak C,E ve S neredeyse tamamen aynı gidiyor. Bu tasarım anlayışı S serisine yakıştı ama bana göre E serisinde hoş durmamış.

  5. Biliyordum böyle olacağını. Bence Mercedes en güzel E serisini 2014 kasasıyla yaptı ve bu çıkacak olan kasadan bir sonraki kasaya kadar da böyle arada kalmış bir model olacak. Ben Mercedes’i her serinin ayrı ve özel tasarladığı için çok seviyordum. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem ama bu kasalarla umarım biraz daha az satış yapar da aklı başına gelir Mercedes’in.

  6. w211 kasayı şu anki içmekan ile donatsın satış rekoru kırar. mercedeste özgün tasarım kalmamış 3 modelde aynı tasarım.bmw 5 serisi hala çok şık ve ağır duruyor satış rakamları ortada. not 2005 w211 e200 kullanıcısıyım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu