Haberler

Yeni Panamera hala utangaç




Hafif kamuflajlı ikinci jenerasyon bir Panamera Almanya yollarında kameralara yakalandı.

Kesin olarak belli olmamak ile birlikte yakalanan prototip 2 yakıt kapağı ile hibrit gibi duruyor. Siyah rengi değişiklikleri gizlese de arka tasarım daha ince ve artan tavan eğimi ile daha akıcı bir forma kavuşmuş.

Yeni Panamera’nın ön tarafında ise form değişikliği olmazken kozmetik değişikliklere gidilmiş. Derisinin altında yeni MSB platformunu barındıran Panamera  alüminyum ve yüksek dayanımlı çelik kullanımı sayesinde 91 kg hafiflemeyi başarmış.

2017’de yollara çıkması beklenen Panamera Porsche’nin geliştirdiği yeni V6 ve V8 ünitelerden gücünü alacak. Hibrit ünitenin ise güncel 333 bhp’lik 3.0 litre V6 ve 95 bhp’lik elektrik motorunun günümüze uyarlanmış bir versiyonunu kullanması bekleniyor. Toplamda 428 bhp üreten güncel hibrit 5.5 saniyelik 0-96km/s hızlanması, 269 km/s’lik maksimum hızı ve bunların yanı sıra sunduğu 3.1l/100km ortalama yakıt tüketimi ile zaten oldukça etkileyiciydi. Bakalım güncellenen model hali hazırda iyi olan sistemi ne kadar ileriye götürecek.

Yeni Panamera Porsche’nin önceden duyurduğu gibi Mart 2016’da Cenevre Otomobil Fuarında kamuflajlarından sıyrılmış bir şekilde otomobil severlerin karşısına geçecek. Fakat hibrit versiyonu görmek için biraz daha beklemek gerekecek gibi duruyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu