FeaturedHaberler

Yazıcıdan araba çıktı




Önemli bir icat kabul edilen ve henüz yeni bir icat olmasına rağmen sürekli gelişim kaydeden 3 boyutlu yazıcılar, otomotiv sektöründe de ilerlemeye başladı. Local Motors, 3 boyutlu yazıcı kullanarak bir otomobil üretmeyi başardı.

LM3D Swim, Local Motors’un üç boyutlu yazıcıyla ürettiği bir otomobil olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Local Motors bünyesinden Jay Leno tarafından tasarlanan araç, Siemens ve Suudi Temel Endüstri Şirketi’nin (SABIC) de katkıda bulunmasıyla hayata geçirilmiş.

Los Angeles’taki SEMA Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan LM3D Swim, direk dijital üretim tekniği sonucuyla üretilen bir otomobil. Aktarma organları hakkında henüz bir bilgi bulunmasa da Local Motors, aracın güvenilir, kabiliyetli ve sürdürülebilir olacağını belirtiyor.

LM3D, Local Motors’un ABD’de bulunan Tennessee Eyaleti’nin Knoxville şehrindeki küçük fabrikasında üretilecek. Öncü modeli ilerleyen dönemde daha farklı tasarıma sahip modeller de takip edecek.

LM3D Swim, uygulancak testler sonucu ABD’den gerekli sertifikaları alması taktirde, ön siparişe açılacak. Önümüzdeki ilkbaharda 53 000 $ fiyat etiketiyle ön siparişe sunulacak ve 2017’nin başında sahiplerine teslim edilecek.

Forumda geçen 3 boyutlu yazıcı konusu için burayı, yazıcının yerli versiyonu için burayı tıklayın.

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. 100% abs plastikten araba. Tam And’a gore, sagina soluna tiklayip tiklayip kafayi yer.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu