FeaturedHaberler

CLA ve A3 Sedan’a cevap: BMW Compact Sedan Concept




BMW, Çin’in Guangzhou şehrinde düzenlenen otomobil fuarında, yeni 1 Serisi Sedan’ın habercisi olan Compact Sedan Concept modelini tanıttı.

Önden oldukça sportif görünen ve özel bir metalik gümüş gövde rengine sahip olan Compact Sedan Concept, BMW’nin imzası olan böbrek ızgaraya, son zamanlarda moda olan LED tipi ön farlara ve dikkat çekici hava girişlerine sahip. Konsepte arkadan bakıldığında, genişletilmiş çamurluklar, 20 inç’lik alaşım jantlar ve pencerelerin çerçevesindeki parlak alüminyum kaplamalarla beraber öndeki sportif hava devam ediyor.

İç kısıma baktığımızda ailenin diğer üyeleriyle paralellik gösteren konsept araç, kompakt sınıf bir araç olmasına rağmen lüks havasından kaçınılmışlık izlenimi vermiyor. Fırçalanmış alüminyum trimler, Nappa deri koltuklar ve portakal rengindeki iç aydınlatma ışıkları bu lüks havayı destekler nitelikte. İç tarafın diğer detayları ise dokunma duyarlı kontroller, yenilenen bilgi eğlence sistemi ve 8.8 inç’lik multimedya ekranı. BMW’nin söylediğine göre arka tarafta sunulacak olan yaşam alanı, alışılmadık düzeyde geniş ve ferah olacak.

Aracın teknik detayları paylaşılmasa da BMW bu modeli, 2 Serisi ve Mini modellerinin de kullandığı UKL platformu üzerine inşa edecek. Güncel 3 ve 4 silindirli motorların yer verileceği araç, maalesef önden çekişli olacak. Tabi ilerde 4 tekerlekten çekişli yüksek performanslı M1 Sedan’ı da görebiliriz.

Mercedes’in CLA ve Audi’nin A3 Sedan modellerine BMW’nin cevabı 1 Serisi Sedan olacak. Ticari kaygıların sürüş zevkinin önüne geçtiği günümüz otomotiv dünyasında, artık önden çekişli sedan bir BMW görmek de mümkün olacak.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Çok şükür karda kıyamette rezil olmayacağız , destekliyorum önden çekişli modeller üretilmeli Bmw de ..

  2. Bu kadar kompakt boyutlarda arkadan cekis cok kullanissiz olur zaten. Bence dogru karar. Duzgun motor suspansiyon ve sanzimanla surus zevri yine verir istenirse. Arkadan cekis sart degil.

  3. Sloganı sürüş makinası olan bi araçtan kötü bir sürüş çıkmaz herhalde. Nice araçlar var önden çekiş. Tek sorun iç mekan seviyesindeki kalite düşüşü olur maliyeti düşürmek için ama oda ne nebze olur bilinmez.

  4. önden çeker bmw olmaz olamaz olması dahi teklif edilemez sürüş makinası diyor bide hayvan gibi şi yapıyorsunuz ya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu