Haberler

2015 yılının en iyi 10 yarış otomobili




10)Porsche 911 RSR

The Ten Best Race Cars From 2015Nasıl göründüğünden çok kazandığı başarının önemi büyük. Petit Le Mans yarışının GT araçlar sınıfında birinci olmak çok büyük bir başarı.

9)Nissan GTR LM

The Ten Best Race Cars From 2015

 

8)Beast Of Turin

The Ten Best Race Cars From 2015

The Beast of Turin (Turin Canavarı) lakaplı Fiat ın S76 modeli 1911 de üretildi. Bu yarış otomobili adeta bugünkü yarış otomobillerine kendini ispatlamak istercesine yüz yıllık uykusundan uyandırıldı ve Goodwood pistindeki yokuşu tırmandı. O bu sene içerisinde ciddi olarak organize edilmiş herhangi bir yarışa katılmadı ama sene içerisinde pistlerde boy gösteren en tarihi otomobil olduğu kesin.

7)Subaru VT15R STI
The Ten Best Race Cars From 2015

Subaru 2015 Rally America sezonun şampiyonu oldu. Subaru takımında yarışan pilot Higgins pilotlar klasmanında da birinci oldu.

6)Mazda MX-5 Cup Car

The Ten Best Race Cars From 2015

Yıllarca spec Miata’lar ve MX-5 Cup’lar dünyanın nice köklü yarışlarını kontrolleri altına aldılar. Ve işte bu da yarışların yeni kralı Mazda MX-5 Global Cup Car. Henüz bir yarışa katılmamasına rağmen geçmiş modellerinin aldığı başarılar onu bu listenin altıncı sırasında yer almasına yetti.

5)VW Beetle GRC 

The Ten Best Race Cars From 2015

Bir otomobilin üst seviye bir yarış otomobili olduğuna karar vermek için otomobiller arasında şiddetli çarpışmaların olduğu, büyük zıplamaların olduğu ve bitmek bilmeyen başlangıçların yapıldığı GRC(Global Rallycross Championship) yarışları tam isabet olacaktır. Bu sezon da şampiyon Beetle’yla Scott Speed oldu bu da Beetle’ın en iyi 10 yarış otomobili sıralamasına girmesine yeterli bir neden olsa gerek.

4)Corvette C7.R

The Ten Best Race Cars From 2015

Yıllar geçtikçe Pratt & Miller yarış takımı Corvette yarış canavarları yapmaya dünyanın en iyi yarışlarını domine etmek için devam ediyor. C7.R Le Mans yarışlarında bu sezon birinci olamasa da -ki bu pek nadir olur- hayranlarının yüzünü sezonun her yarışından sonra gülümsetmeyi başarıyor ve hiç kimse onun kalbindeki V8 in homurtularına karşı koyamıyor.

3)VW Polo R WRC

The Ten Best Race Cars From 2015

Dünya ralli şampiyonasında (WRC) Rally America’nın aksine bütün takımların arkasında otomobil firmaları bulunuyor. Hyundai, Citroen ve M-Sport gibi markaların bulunduğu şampiyonanın birincisi olmak Polo R WRC’nin bu listeye girmesinin en önemli nedeni.

2)Mercedes F1 W06 Hybrid

The Ten Best Race Cars From 2015

Eğer bir Formula 1 yarış aracı sezon boyunca grand prixlerden birini kazanamadığında şaşkınlık yaşanılıyorsa bilin ki o araç Nico Rosberg ve Lewis Hamilton’ın kullandığı Mercedes F06 dır. Pilotların ne kadar kendini beğenmiş ya da çocuksu olduğunu bir kenara bırakırsak, bu sezon 15 Grand Prix’ini kazanarak aldıkları maaşlarının haklarını alınlarının teriyle verdiler.

1)Porsche 919

The Ten Best Race Cars From 2015

Le Mans’ın güçlü takımlarından Audi’yi geçerek şampiyon olan Porsche takımı bu başarısını 919’a borçlu.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu