Haberler

2017 Honda Ridgeline casuslara yakalandı




Yolu bir türlü ülkemizle kesişmeyen araçlardan biri olan Honda Ridgeline, yepyeni jenerasyonunu kamuflaj altında gizleyerek test edilirken casus fotoğrafçılara yakalandı.

Honda’nın orta sınıf pick-up ya da diğer adıyla SUT (Sport Utility Truck) modeli Ridgeline, ikinci nesliyle gelecek yıl içinde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 2016’nın ikinci yarısında tanıtılacak ve 2017 model yılında satışına başlanacak araç, ilginç bir şekilde yenilenme sürecinde hedef aldığı Amerikan pazarındaki rakiplerini biraz geriden takip ediyor.

Ridgeline şimdiye kadar C sütunundan başlayıp kasa kapağının ucuna kadar uzanan bir eğime sahip karakteristik tasarımıyla tanınıyordu. Ancak göz ağrıtan kamuflajın altından görebildiğimiz kadarıyla bu kez bahsettiğimiz ikonik tasarım detayından vazgeçilerek konvansiyonel konfigürasyona geri dönülmüş. Görünüşe göre görsellerdeki prototip, üretime hazır tüm gövde panellerini üzerinde barındırıyor ve tasarımın birkaç hafta önce SEMA’da görücüye çıkan Ridgeline Baja Race Truck’tan izler taşıması bekleniyor.

Gücünün kaynağı 3.5 litrelik V6’dan gelecek kamyonet, önceki jenerasyonda bu motor ile 250 bhp (186 kW) maksimum güç ve 334 Nm (27 lb-ft) maksimum tork değerlerine sahipti. 2. jenerasyon ile birlikte motor seçeneğinin güç çıkışının artacağı iddia ediliyor. 5 ileri otomatik şanzımanın yerini başka bir güç aktarma ünitesine bırakıp bırakmayacağı ise henüz bilinmiyor. Yeni bir platform üzerinde yükselecek 2017 Ridgeline, bu taşınma operasyonu sırasında yüksek ihtimalle hafifletilecek ve bu sayede performans ile yakıt tüketimi gibi konularda daha iyi sonuçara imza atacak.

2014 model yılından bu yana üretimine son verilen 1. neslin yerini alacak yeni Ridgeline, 2016 yılında tanıtılacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu