Haberler

2017 Kia Sportage Amerika’da tanıtıldı




Kia,2017 model Sportage’nin Los Angeles Auto Show’da Amerika lansmanını yaptı.

Frankfurt Motor Show’da tanıtımı yapılan Avrupa versiyonuna benzese de Amerikan versiyonu biraz daha evrimleşmiş ‘Kaplan Burnu’ ön panjur, eğimli tavan ve kalın bir C-sütunu ile geliyor. Giriş seviyesindeki donanımları ile herhangi bir heyecan yaratmasa da ‘SX Turbo’ gırtlak donanım seviyesinde ise üst sınıf gibi hissetiriyor. SX Turbo donanımında yumuşak ön konsol, ısıtmalı deri kotluklar ve direksiyon, 19 inç jantlar, 8 inç eğlence ve navigasyon sistemi standart olarak geliyor.

Amerika’da 2 motorla satılacak olan Sportage, giriş seviyesinde 2.4 litrelik atmosferik 4 silindirli motorla satılacak. Bu motor 181 beygir ve 240 Nm tork değerlerine sahip. SX Turbo ise 2.0 litrelik 4 silindir turbo motorla satılacak. Bu motor 250 beygir ve 350 Nm tork gücünde. Bu iki motor da 4 çeker sistemi ve 6 ileri tork konvertörlü otomotik şanzıman ile alınabilecek.

Ülkemize ise 1.6 litre turbo benzinli motorla gelmesine kesin gözüyle bakılan model için, ayrıca 1.6 litre 136 beygirlik dizel motorla gelebileceği iddiaları dolaşıyor.

Mehmet Dağ

Toros Üniversitesi'nde İngilizce işletme okuyan bir otomobil ve motosiklet tutkunuyum. 2 yıl önce tanışmış olduğum otopark ailesine , şuan hizmet etmek benim için ayrı bir zevk.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu