Haberler

2019 Porsche 911 görüntülendi




Yeni nesil Porsche 911 test aracı halka açık yollarda denenirken görüntülendi.

Bu spor araba 2017 Porsche 911 gibi onlarca prototipten sadece biri gibi görünebilir, ancak dikkatli bakıldığında arka tarafta daha geniş bir lastik izine sahip olduğu farkediliyor.

Araç tasarımında arka lastiklerin hemen üzerindeki belirgin kavisler de bunun birer kanıtı. Ayrıca, arka lastiklerden biraz daha bahsedecek olursak, boyutları 2017 Porsche 911’de kullanılanlarla aynı, yani 305/30 ebatlarında.

Aracın 2018’deki çıkış tarihi, kesinlik kazanmayan bir kaç önemli ayrıntı sebebiyle henüz netleşmiş değil. Yeni 911’in Porsche tarafından geliştirilen ve özel olarak spor arabalar için tasarlanan yeni bir platforma sahip olacağı da biliniyor. Bu platform motor ve süspansiyonların iyi şekilde konumlandırılmaları sayesinde kullanıcısına önceki platformlara göre daha fazla esneklik imkanı tanıyor. Ayrıca bu platform Porsche’nin hibrit teknolojisini 911 serisine uyarlamasını kolaylaştıracak.

Bu özel platform yeni nesil Boxster ve Cayman modellerinin yanı sıra muhtemelen gelecek nesil Audi R8 ve aynı zamanda Lamborghini’nin Aventador modellerinde de kullanılacak. Diğer tüm modellerin motorları ağırlık dengesi düşünülerek aracın ön ve arka tarafına pay edilmiş şekilde tasarlanmışken (mid-engine), yeni 911’in motoru aracın yine arka tarafında bulunacak (rear-engine). Ancak yine de Porsche’nin arkada olan bu motoru önceki nesillere göre aracın ağırlık merkezine biraz daha yaklaştırması da beklenenler arasında.

Yeni 911’in 2019 model yılı için Carrera ve Carrera S modelleri temel alınarak tanıtılması bekleniyor. Bu modelde de 2017 911 serisi ile tanıtılan 3.0 litre ve altı silindirli twin-turbo motor kullanılacak. Halihazırda bu motor Carrera modelinde 370 beygir güç ve 450 Nm tork üretirken, Carrera S modelinde ise kullanıcısına 420 beygirlik güç ve 500 Nm gibi çok yüksek bir tork imkanı sağlıyor.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu